De Stats Van | Mauro Júnior heeft vizier op scherp tijdens uitduel tegen Excelsior

De Stats Van | Mauro Júnior heeft vizier op scherp tijdens uitduel tegen Excelsior
2 min
PSV1

Terwijl de wedstrijd bijna een uur bezig is, valt de bal voor de linkervoet van Mauro JR. De Braziliaan haalt vernietigend uit en vindt de rechterkruising. De bevrijdende openingstreffer én zijn precisie bezorgde hem de titel van MOTM.

Het was voor Mauro Jaqueson Júnior Ferreira dos Santos zijn eerste doelpunt sinds 27 februari 2022. Rotterdam is een vruchtbare stad voor de middenvelder, want zijn laatste treffer scoorde hij in de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Op Het Kasteel scoorde hij ook een afstandsschot met zijn linkervoet. Een pegel vanuit een korte corner bracht PSV destijds op het scorebord.

Accuraat
Jerdy Schouten haakte af met lichte knieklachten en Mauro JR toonde zich wederom een waardige vervanger op het kunstgras van het Van Donge & De Roo Stadion. Gedurende 94 speelminuten verlieten in totaal 69 passes de voeten van de middenvelder. Met een nauwkeurigheid van 96% noteerde hij het hoogste aantal van alle PSV-spelers. Dat betekent dat slechts drie passes géén ploeggenoot vonden in Kralingen.

Zeven keer probeerde hij een PSV’er te bereiken die ver van hem verwijderd stond en in totaal slaagde hij daar zes keer in. Ook het versturen van lange ballen kon dus rekenen op nauwkeurigheid van zijn linkervoet.

Duizendpoot
Naast zijn defensieve takenpakket stelde de Braziliaan op bezoek bij Excelsior Rotterdam ook zijn aanvallende kwaliteiten tentoon. 22% van zijn passes waren in voorwaartse beweging en hij schoot tweemaal richting het doel van de thuisploeg, waarvan één keer trefzeker. De andere poging, in de eerste helft, ging nipt over de deklat van de Excelsior Rotterdam-goal.

Daarnaast voltooide hij vijf dribbels en won hij in totaal vijf duels met zijn directe tegenstanders. Drie keer sloot hij een aanvallend duel als sterkste af en in verdedigend opzicht was Mauro JR zijn opponent twee keer de baas.