De Stats Van | Luuk etaleert zich tegen RKC wederom als targetman

PSV1

Als je een spits moet beoordelen op doelpunten en assist, dan hoeft Luuk de Jong nergens voor te vrezen. Toch is zijn rendement niet het enige waar de aanvoerder van PSV in uitblinkt. Niet voor niets werd hij door de supporters verkozen tot Man of the Match.

Doelpunten & assists
Zijn doelpunt in de 64e minuut was alweer zijn zevende goal van het seizoen. Luuk scoorde twee keer in drie competitiewedstrijden en schoot er in de voorrondes van de UEFA Champions League vijf tegen de touwen. Daarnaast gaf hij nog eens vijf doelpunten aan in alle competities.

Luuk de Jong | 12
Joey Veerman | 8
Ismael Saibari & Johan Bakayoko | 5

Aanvallende duels

Terug naar de statistieken van de wedstrijd tegen RKC Waalwijk. In het 4-0 gewonnen duel etaleerde Luuk de Jong wederom waarom hij te boek staat als een echte targetman. De spits ging zeven aanvallende duels aan. Eentje minder dan zowel Sergiño Dest als Johan Bakayoko, maar de Luuk won zijn duels procentueel vaker.

Luuk de Jong | 57%
Sergiño Dest & Johan Bakayoko | 50%
Noa Lang | 40%

Key actions
Dat De Jong doorslaggevend was blijkt ook uit zijn aantal ‘key actions’. De aanvoerder en spits noteert er drie, waarmee hij op de derde plaats staat. Vlak achter Veerman en Bakayoko. Dat deed de spits in een tijdsbestek van 72 minuten, waarna hij werd gewisseld.