De Stats Van | Joey bewijst op het hoogste podium ook als zes uit de voeten te kunnen

De Stats Van | Joey bewijst op het hoogste podium ook als zes uit de voeten te kunnen
2 min
PSV1

PSV en Borussia Dortmund hielden elkaar dinsdagavond met een 1-1 eindstand voorlopig in balans. Joey Veerman was niet alleen gevaarlijk met verschillende doelpogingen, maar liet zien ook defensieve kwaliteiten in huis te hebben. Daarmee was hij een waardige vervanger van Jerdy Schouten en bovendien MOTM.

Joey Veerman speelde tegen Borussia Dortmund op een andere positite dan hij gewend is. Jerdy Schouten zakte namenlijk terug naar de defensie, dus moest Joey zijn taken overnemen. Hoewel hij in het verleden weleens heeft aangegeven dat hij liever op acht speelt dan op zes, ging het de Volendammer bijzonder goed af. Op de persconferentie na afloop vertelde hij dat de driehoek 'Olivier - Jerdy - Joey' hem erg goed beviel.

Sleutelacties 
Dinsdagavond kreeg Joey meer defensieve taken dan normaal. De middenvelder verzaakte niet en veroverde tien keer het balbezit. Dat is net zoveel als Olivier Boscagli. Daarnaast heeft hij Marco Reus, tot de Duitser gewisseld werd, constant achterna gezeten. In 98 minuten verloor Joey slechts één duel in verdedigend opzicht. 

Indrukwekkend 
In totaal verlieten 70 passes de voet van de middenvelder en dat is het hoogste aantal van een PSV’er in het UEFA Champions League-duel. Joey completeerde drie dribbels tegen Borussia Dortmund en ook dat was het hoogste aantal aan PSV-zijde. Hij slaagde er niet in om doelman Alexander Meyer te passeren, maar was met drie doelpogingen wel de speler met het meeste gevaar. In de eerste helft beproefde Joey zijn geluk vanaf de middellijn, zag vlak na rust een poging getoucheerd worden door een Borussia Dortmund-been en in de absolute slotfase schoot hij rakelings over.