De Stats Van | Invaller Yorbe maakt het verschil tegen Sevilla FC

Met zijn individuele acties, explosiviteit en gecreëerde kansen had Yorbe Vertessen een mooi aandeel in de comeback tegen Sevilla FC. Ondanks dat de Belg als invaller binnen de lijnen kwam, drukte hij met zijn acties een stempel op de wedstrijd.

Aanvallende duels
Yorbe kwam viel vlak voor rust in voor Hirving Lozano. Toen Sevilla FC er met de zege vandoor leek te gaan, stond de aanvaller op. Niet alleen was hij met drie geslaagde dribbels succesvol in zijn passeeracties, ook won hij zeven aanvallende duels van de negen die hij uitvocht tegen de Spanjaarden: het hoogste aantal van alle spelers van PSV.

Voorhoede vinden
Met drie balaanrakingen in het vijandige strafschopgebied was hij nadrukkelijk betrokken bij het offensieve spel van PSV. Yorbe creëerde twee kansen en kwam zelf ook in scoringskans, met succes. De nummer 32 van PSV lette goed op bij een voorzet van Jordan Teze in de 81e minuut, koos positie bij de tweede paal en kopte de bal tegendraads richting het doel van Sevilla FC-doelman Marko Dmitrović. Nemanja Gudelj kon niet voorkomen dat hij de inzet van Yorbe over zijn eigen doellijn liep.

Balcontacten
De 22-jarige zat goed in de wedstijd en werd vaak gezocht door zijn medespelers. Hij had maar liefst 39 balcontacten en vond zijn teamgenoten 19 keer. Zijn meest belangrijke pass van de wedstrijd vond ongetwijfeld diep in de blessuretijd van de tweede helft plaats: hij versnelde langs zijn directe tegenstander en vond met een voorzethet hoofd van Ricardo Pepi. De Amerikaan kopte PSV op 3-2.