De Stats Van | Hattrickheld Luuk oppermachtig in de zestien

De Stats Van | Hattrickheld Luuk oppermachtig in de zestien
2 min
PSV1

Alert reageren op een rebound, iedereen de baas zijn in de lucht en als een echte spits op de juiste plek staan om zijn doelpuntentotaal naar drie te tillen; Luuk de Jong liet zich van zijn beste kant zien tegen Excelsior Rotterdam. Zijn grote aandeel in de eindscore leverde hem zijn vierde MOTM-verkiezing van het seizoen op.

Doelpogingen
Dat Luuk bezig is aan een goed seizoen in het shirt van PSV kan gerust een understatement genoemd worden. Met vijftien competitedoelpunten en zeven treffers op Europees niveau, bewijst hij wederom zijn waarde. Hij scoorde driemaal tegen Excelsior Rotterdam, wat hem op de derde plek van de topscorerslijst zette. Enkel Santiago Giménez (Feyenoord) en Vangelis Pavlidis (AZ) vonden vaker het net dan hij. Tegen ‘De Kralingers’ noteerde hij zeven schoten op doel, het meeste van de PSV-selectie. 

Key Actions
De 33-jarige spits liet zich zien tegen de Rotterdammers: met drie sleutelmomenten was hij nadrukkelijk betrokken bij de dreiging die de hoofdmacht doorvoerde op de verdediging van Excelsior. Joey Veerman (vijf) en Jordan Teze (vier) bereikten een hoger aantal dan de aanvoerder, maar zij speelden de volledige wedstrijd uit.

Verdedigend duel
Luuk de Jong was daarnaast in defensief opzicht van waarde voor de hoofdmacht. Hij vocht vier verdedigende duels uit, een relatief hoog aantal voor een spits. Uit een goede 50% van dat aantal kwam hij als winnaar uit het duel. De nummer negen van PSV maakte daarbij geen enkele overtreding.