De Stats Van | Doelpuntenproductie invallers nadert record

De Stats Van | Doelpuntenproductie invallers nadert record
2 min
PSV1

PSV stevende zondagavond lang af op puntverlies, totdat Ricardo Pepi zich in de allerlaatste minuut wederom kroonde tot matchwinner. Het is de zeventiende goal van een invaller in de competitie, het hoogste aantal van alle teams in dit Eredivisie-seizoen.

Treffers van invallers
Het duel tussen PSV en FC Twente leek voorbestemd voor het scenario dat zich ontvouwde. Met veertien doelpunten door invallers staat FC Twente namelijk tweede achter PSV. Vlak voor tijd leken de Tukkers er eentje bij te kunnen schrijven, toen de ingevallen Mitchell van Bergen een-op-een kwam met Walter Benítez. De Argentijn in topvorm redde wederom punten voor PSV. In de slotminuut ontplofte het Philips Stadion toen Ricardo Pepi zijn zevende competitiedoelpunt als invaller tegen de touwen werkte. Het was zijn eerste PSV-goal met zijn linkervoet.

De goal van ‘El Tren’ was de zeventiende goal van een invaller in de Nederlandse competitie. Daarmee heeft PSV er nog twee nodig om het Eredvisie-record te evenaren. Met negentien doelpunten door invallers in het seizoen 2020-2021 is PSV al recordhouder. Ricardo Pepi is ook bezig met een recordpoging. De Amerikaan loopt gelijk met Ricky van Wolfswinkel. Beide spitsen zijn met zeven doelpunten als invaller in de buurt van het record (8).

In totaal waren zes spelers uit de A-selectie trefzeker als invaller: Yorbe Vertessen, Ismael Saibari, Malik Tillman, Guus Til, Isaac Babadi en natuurlijk Ricardo Pepi.

Assists
De openingstreffer in het Philips Stadion was een combinatie tussen twee landgenoten. Malik ontving de bal na belangrijk werk van Luuk de Jong, behield het overzicht en de linkervoet van Ricardo bood uitkomst. Het is voor de middenvelder de tweede keer dat hij aangever is van een goal tegen FC Twente. Tot dusver staan er zeven assists op naam van een invaller. Malik heeft er drie in totaal. Overige aangevers waren Ricardo Pepi, Hirving Lozano, Yorbe Vertessen en Ismael Saibari.