De Stats Van | Doelpuntenmaker Yorbe maakte ook verdedigend indruk tegen FC Twente

De Stats Van | Doelpuntenmaker Yorbe maakte ook verdedigend indruk tegen FC Twente
2 min
PSV1

Snel, explosief en doelgericht; Yorbe Vertessen liet zien de drie eigenschappen te beheersen bij zijn openingsdoelpunt tegen FC Twente. In het bekerduel met de Tukkers was de aanvaller bijzonder efficiënt met de bal aan zijn voet, en liet hij ook in verdedigend opzicht weinig steekjes vallen. Voor de tweede keer dit seizoen werd hij verkozen tot MOTM.

Balbezit door interceptie 
Met zijn goal en verschillende passcombinaties was zijn aandeel voorin duidelijk, maar ook defensief stond de buitenspeler zijn mannetje. De Belg wist twee keer het balbezit te veroveren via een duel. Daarnaast deed hij dit driemaal door een onderschepping. Hij won 100% van de verdedigende duels die hij aanging en maakte geen enkele overtreding, een fraaie statistiek. 

Doelpogingen 
Als Yorbe de bal ontvangt in de 19e minuut is zijn blik direct op het doel gericht. Hij speelt Luuk de Jong in, versnelt, krijgt de bal terug van zijn aanvoerder en haalt verwoestend uit. Met een schitterende goal van buiten het zestienmetergebied schiet hij PSV op 1-0. Hij nam het Twentse doel maar liefst vier keer onder vuur, samen met Guus Til het hoogste aantal van de PSV-selectie. Daarnaast was hij tweemaal dreigend met een voorzet. 

Aanvallende duels gewonnen 
Dat de razendsnelle rechtspoot voor dreiging zorgde, wordt onderstreept door het aantal gewonnen aanvallende duels. Hij ging er vijf aan en kwam bij 60% van deze acties als winnaar uit de strijd. ALleen SergiƱo Dest (zeven), Malik Tillman en Luuk de Jong (elf) deden het beter, maar zij stonden dan ook langer in het veld. Hij werd gewisseld in minuut 74.