De Stats Van | Dest Dribbelt erop los in MAC³PARK Stadion

De Stats Van | Dest Dribbelt erop los in MAC³PARK Stadion
2 min
PSV1

In tegenstelling tot verschillende teamgenoten kwam Sergiño niet tot scoren. Wie naar de statistieken kijkt, leert dat de vleugelverdediger desondanks van onschatbare waarde was. De links- annex rechtsback gaf de meeste voorzetten en noteerde de meeste dribbels.

Voor de zesde keer dit seizoen noteerde Sergiño een assist. De Amerikaan passeerde Younes Namli en vond via zijn linkervoet het hoofd van Johan Bakayoko, die de bal overtuigend achter PEC Zwolle-goalie Jasper Schendelaar knikte. Naast het uitschakelen van zijn directe tegenstander, slaagde hij er ook in om aanvallend gevaar van de thuisploeg op zijn flank te neutraliseren.

Accuraat
Van de 47 passes die de voet van Sergiño verlieten, kwam 94% aan bij een ploeggenoot. In verdedigend opzicht won hij over 92 minuten spelen acht van zijn negen duels. Sergiño maakte daarnaast geen enkele overtreding in Overijssel. In totaal zat hij ook drie keer tussen een PEC Zwolle-pass en met dat aantal moet hij slechts twee spelers boven zich dulden.

Gevaar
De toeschouwers in het MAC³PARK Stadion zagen Sergiño zes dribbels inzetten, het hoogste aantal van alle spelers op het veld. Daarnaast gaf de linksback van dienst ook vier gevaarlijke voorzetten. Éen van deze ballen werd gepromoveerd tot assist. De vleugelverdediger beproefde twee keer zijn geluk met een schot van afstand, maar zag beide pogingen nipt langs het doel eindigen. Gedurende het duel had Sergiño nog eens twee sleutelacties in huis. 

Bekijk hier het wedstrijdverloop van PEC Zwolle - PSV.