De stats van | André Ramalho blinkt op meerdere fronten uit in thuisduel met Vitesse

De stats van | André Ramalho blinkt op meerdere fronten uit in thuisduel met Vitesse
2 min
PSV1

Nagenoeg foutloos in de passing, sterk in de duels en ook in aanvallend opzicht gevaarlijk. Dat is het verhaal van André Ramalho in de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Zijn statistieken verduidelijken waarom hij verkozen is tot MOTM.

PSV was zaterdagmiddag weer oppermachtig in de lucht. Nadat Vitesse meerdere keren nipt was ontsnapt, was het vlak voor rust wel raak. De Braziliaanse verdediger kopte een corner van Joey Veerman overtuigend binnen voor de 3-0. Het is alweer zijn derde goal van het seizoen en zesde in dienst van PSV.

Vizier op scherp
Tegen de Arnhemmers verstuurde André veruit de meeste passes van alle PSV'ers. In totaal verlieten 97 passes zijn voet en 94% bereikte een ploeggenoot. Olivier Boscagli volgde hem op met een aantal van 77. Mét en zonder bal stond zijn vizier op scherp, want ook op het gebied van balveroveringen deed de Braziliaan goede zaken.

Hij wist vijf passes van geel-zwart te onderscheppen, iets wat alleen Olivier Boscagli (6) en Armando Obispo (7) vaker deden.

Uitblinker
Hij won daarnaast nagenoeg al zijn duels op het veld van het Philips Stadion. André ging in 94 minuten tien keer een duel aan in defensief opzicht en verloor er slechts één. Geen enkele speler kwam vaker in een verdedigend duel. Ook in aanvallend opzicht kwam hij slechts eenmalig als verliezer uit de strijd na een confrontatie met een tegenstander.

Offensieve impact
André gooide gedurende de dertigste Eredivisie-speelronde ook hoge ogen met zijn aanvallende aspiraties. Hij completeerde namelijk zeventien dribbels en bij dat aantal kwam enkel Sergiño Dest in de buurt (11). Ruim een derde van zijn passes gingen in voorwaartse richting. Een combinatie van deze cijfers leverde hem de tweede MOTM-verkiezing van het seizoen op.