De laatste traditionele topper | Alles over PSV - Feyenoord

De laatste traditionele topper | Alles over PSV - Feyenoord
3 min
PSV1

PSV treft zondag voor de laatste keer dit seizoen een traditionele top-3 club. Het gat tussen beide ploegen bedraagt momenteel acht punten. Een overwinning zou de positie van PSV op de tweede plek verstevigen. Feyenoord kan met drie punten over Vitesse en AZ heengaan.

Onderlinge ontmoetingen
Het is de 130e keer dat PSV het tegen Feyenoord moet opnemen. De balans valt in het voordeel van de Rotterdammers (45G-31G-53V). De traditionele top-drie heeft daarmee een driehoeksverhouding. PSV won vaker van Ajax, Ajax won vaker van Feyenoord, en Feyenoord won vaker van PSV. Op 24 oktober 2010 won PSV met 10-0 van Feyenoord. Leroy Fer was er als enige speler van beide selecties bij. Hij werd toen na 14 minuten gewisseld.

Feyenoord won van zijn laatste tien uitwedstrijden, in alle competities, één keer. PSV heeft al twaalf wedstrijden op rij niet meer gewonnen van Feyenoord of Ajax. De laatste keer dat PSV Feyenoord versloeg was op 25 februari 2018. Toen won PSV met 3-1 in De Kuip. Afgelopen 31 januari won Feyenoord nog met diezelfde cijfers van PSV, nadat het in de eerste helft drie keer scoorde.

De jonge vleugelaanvallers van PSV
Noni Madueke (19) kwam afgelopen zondag, na een paar weken blessureleed, weer binnen de lijnen. Als invaller besliste hij het duel met Fortuna Sittard (3-1). Het was zijn vijfde goal als invaller. Het meeste van alle Eredivisie-spelers. Zijn totaal staat daarmee op zeven doelpunten. De laatste tiener die er in één seizoen voor PSV meer scoorde was Arjen Robben. In het seizoen 2002-2003 maakte hij er twaalf.

PSV verloor dit seizoen nog nooit een wedstrijd met Cody Gakpo (16W-4G-0V). In de achttien wedstrijden zonder de vleugelaanvaller won het negen keer, speelde het twee keer gelijk en verloor het zevenmaal.

Dick Advocaat
Feyenoord staat onder leiding van Dick Advocaat. De oefenmeester was ook in twee verschillende periodes actief als Hoofdcoach van PSV (1994-1998 & 2012-2013). Met Advocaat aan het roer won PSV één keer de landstitel en de beker en drie keer de supercup. Als bezoekende trainer in Eindhoven won hij één keer. Dat deed hij met de Glasgow Rangers in de Champions League op 28 september 1999. Van de zes Eredivisie-wedstrijden dat de Hagenees op bezoek kwam won hij er geen (0W-1G-5V).