De Jong en Van Bommel eensgezind: 'onnodig'

De Jong en Van Bommel eensgezind: 'onnodig'
2 min

Aanvoerder Luuk de Jong baalde als een stekker nadat PSV een 2-0 voorsprong in de slotfase volledig weggaf. “Dit moeten we alleen onszelf aanrekenen.”

'Dit mag nooit'
De Jong, in de eerste helft maker van de openingstreffer, snapte niet zo goed waar het misging. “Dit had natuurlijk nooit mogen gebeuren. We spelen een goede eerste helft waarin we op voorsprong komen. Na rust liep het minder, maar komen we zelfs op 2-0. Dat mag je natuurlijk nooit meer weggeven.” Dat gebeurde uiteindelijk wel en dat betekent duur puntverlies in de titelstrijd met Ajax. De Jong: “Elk puntverlies is duur natuurlijk, dat weten we. Hier balen we flink van, we zullen hierover gaan praten.”

Onnodig
Hoofdcoach Mark van Bommel noemde het gelijkspel onnodig. “We hadden de wedstrijd onder controle”, vond de trainer. "Dan moet je eerder afstand nemen. Tot aan de 1-2 vond ik ons ook goed spelen, daarna was het heel lastig om coachend nog wat toe te voegen. Er ging verdedigend een hoop fout bij die laatste bal. Dat was een beetje alles of niets."