De Jong blij na ‘zware pot’

De Jong blij na ‘zware pot’
2 min

Luuk de Jong was met de openingstreffer vlak na rust weer ontzettend belangrijk voor PSV. De spits stond precies op de juiste plek bij een voorzet van Angeliño en rondde succesvol af. “Ik weet niet of de bal nog aangeraakt werd, maar het was een heerlijke bal om binnen te tikken.”

‘We speelden niet slecht’
De aanvoerder van PSV was uiteraard blij met de overwinning in Breda. “Het was een zware pot vanavond. NAC zit in een moeilijke fase en zij geven alles. Daardoor hadden we het niet gemakkelijk. Toch vond ik ons niet slecht spelen. We kamen er bij fases goed doorheen en we hebben alle kwaliteiten om een wedstrijd te beslissen.”

Geen penalty
De Jong werd ook gevraagd naar de situatie met de vermeende handsbal van Nick Viergever. Een strafschop vond de aanvoerder het absoluut niet. “Nick neemt de bal aan en krijgt hem onbewust tegen zijn hand. In zo’n situatie kun je geen penalty geven.”

Dikke voldoende
Net als De Jong vond Mark van Bommel dat zijn ploeg terecht won in Breda. “Op basis van werklust, karakter, inzet en geloof geef ik mijn ploeg een acht en half”, aldus Van Bommel, die het niet eens was met de analyse dat PSV niet goed speelde. “Het moeilijke aan dit soort wedstrijden is geduld hebben. Geduld is niet langzaam spelen, maar op de juiste momenten de juiste keuzes maken. Het was heel moeilijk om de juiste spelers in balbezit te krijgen, voor rust lukte dat een paar keer. In de tweede helft werden zijn wat vermoeider, toen lukte het beter.”