De Jong baalt van repeterend verhaal

De Jong baalt van repeterend verhaal
2 min

Luuk de Jong stond na opnieuw een 2-2 gelijkspel balend bij FOX Sports. De aanvoerder vond dat PSV de stand veel te laat gelijk trok. “Het mag niet gebeuren dat je voor een punt moet knokken”, aldus De Jong direct na afloop.

‘Moet een keer afgelopen zijn’
“Uiteindelijk hebben we een punt gewonnen”, beaamde De Jong na een vraag van verslaggever Hans Kraay Jr. “We slepen een gelijkspel uit het vuur. Het is een beetje hetzelfde als vorige week. Zij krijgen drie kansen en scoren twee keer”, zei De Jong die daar niet van gediend is. “Dat moet een keer afgelopen zijn. Er gaat zoveel fout. Mensen die hun duel niet aangaan en dan moet je weer knokken. We schakelen niet goed genoeg om. Dat deden we in de eerste seizoenshelft beter. We lieten de tegenstander niet ademen. Dat was in de eerste helft niet te zien.”

Knokken    
De Jong geloofde er echter wel in dat PSV zich opnieuw kon terugknokken. “We hadden de druk erop, Heerenveen kwam er niet meer uit. Ik vond dat we domineerden, maar de laatste pass kwam er niet meer uit. Er gingen natuurlijk dingen verkeerd, maar we knokten tenminste. Al mag het nooit dat je zo moet knokken om een punt te pakken.”

Van Bommel
Mark van Bommel was het deels eens met zijn aanvoerder. "Als je zo laat de 2-2 scoort zijn de emoties vergelijkbaar met vorige week (de 2-2 tegen FC Utrecht, red.) Maar dit mag niet weer gebeuren", aldus de hoofdcoach.

Het begin van de wedstrijd baarde Van Bommel zorgen. "Dat is slecht van ons. Bij de 2-0 laten we ons te makkelijk uitspelen. Vorige week kregen we een doelpunt tegen uit een hoekschop en een counter. Nu lag het echt aan onszelf. Op het laatst hebben we alles geprobeerd om er een gelijkspel uit te slepen. Dat is gelukt."