De Jong baalt en complimenteert: ‘Had meer ingezeten’

De Jong baalt en complimenteert: ‘Had meer ingezeten’
2 min

Na een hectisch duel met FC Utrecht liep PSV zondagavond een punt uit op Ajax. Waar de Amsterdammers zaterdag verloren, speelde PSV ternauwernood gelijk tegen FC Utrecht. Dankzij Luuk de Jong. “Er had veel meer ingezeten vandaag”, aldus de maker van de 2-1 en 2-2 in Utrecht.

Complimenten Utrecht   
Die 2-2 viel pas in de laatste minuten van de wedstrijd. Bij rust keek PSV tegen een 2-0 achterstand aan. Onterecht vond De Jong. “Je komt op een 2-0 achterstand, terwijl wij het betere van het spel hadden. De twee kansen die zij creëren, zitten er meteen in. Dat is heel zuur en mag ons niet gebeuren. Tegelijkertijd speelden zij daarna heel compact en dat deden ze goed. Complimenten daarvoor.”

Penalty   
De Jong vond daarnaast dat zijn ploeg een penalty verdiende. Want toen het nog gelijk stond, werd het shirt van de aanvoerder bijna uitgetrokken in het zestienmetergebied. “Er wordt gezegd dat je niet mag vastpakken. Hij hangt twee keer aan mijn shirt en geeft geen penalty. Dat snap ik niet”, aldus De Jong, die in de slotfase blij was dat scheidsrechter Van Boekel geen strafschop aan Utrecht geeft. “Het was ook niet makkelijk voor de scheids met al die VAR-momenten. Hij kan die van Utrecht ook geven, maar daarvoor wordt wéér mijn shirt uitgetrokken. Dat was dan weer een vrije trap geweest.”

Dumfries: ‘Ik had geen intentie hem te raken’
Bij het laatste penaltymoment gleed Denzel Dumfries zijn directe tegenstander onderuit. “Ja het gras was net hè”, lachte de verdediger na het zien van de beelden. “Je ziet het veld werkt niet mee. Het is een heel lastige situatie voor de scheidsrechter. Als het andersom was gebeurd, was ik niet blij met de beslissing, maar ik denk dat dit een goede beslissing van de scheidsrechter is. Ik had echt nul intentie om hem (Simon Gustafson, red.) te raken.”