De historie van PSV - Atlético Madrid

De historie van PSV - Atlético Madrid
2 min

Tweemaal speelden PSV en Atlético Madrid in officieel verband tegen elkaar. Even zo vaak wonnen de Spanjaarden. In oefenduels had PSV meer geluk. Vijf keer vochten beide ploegen een vriendschappelijk duel met elkaar uit. Twee keer won PSV, twee keer werd het gelijk en eenmaal wonnen de Madrilenen. Een blik op de onderlinge historie.

La Coruña
PSV en Atlético Madrid stonden in 1984 voor het eerst tegenover elkaar. Twee keer in een week om precies te zijn. De eerste ontmoeting eindigde in een 2-0 overwinning voor PSV, de vriendschappelijke return werd 1-1. Het zou daarna vier jaar duren voordat beide ploegen elkaar opnieuw in vriendschappelijk verband troffen. Op 14 augustus 1988 streek PSV als kersvers Europa Cup 1-winnaar neer in Spanje voor het La Coruña toernooi. Tijdens dat oefenduel keek de ploeg van toenmalig trainer Guus Hiddink lang tegen een 1-0 achterstand aan. Pas in de slotminuut maakte Stan Valckx gelijk, waarna Ronald Koeman en Gerald Vanenburg PSV in de verlenging de zege bezorgden.

Het officiële wedstrijddocument van Atlético - PSV op het toernooi | © PSV Archief Het officiële wedstrijddocument van Atlético - PSV op het toernooi | © PSV Archief

UEFA Champions League
PSV speelde één keer eerder in een officieel duel thuis tegen Atlético Madrid. Op 16 september 2008 stonden beide ploegen tegenover elkaar in het Philips Stadion. In de eerste wedstrijd in poule D verloor PSV met 3-0 door goals van Sergio Agüero (2) en Maniche. Ook de terugwedstrijd ging verloren. In een spookwedstrijd zonder publiek wonnen de Spanjaarden met 2-1 van PSV. Atlético zou uiteindelijk als nummer twee van de poule doorgaan, PSV haalde slechts drie punten en eindigde in de poule met Liverpool (groepswinnaar) en Olympique Marseille als vierde.

Bezoekers Philips Stadion opgelet
De doorgang aan de westzijde van het stadion is rond de wedstrijd afgesloten. Alle ingangen zijn wel bereikbaar, maar het is mogelijk dat je daarvoor moet omlopen.