De historie van FC Utrecht - PSV

Na het bekerverlies van afgelopen donderdag speelt PSV zondagmiddag om 16.45 uur opnieuw tegen FC Utrecht. Omdat PSV in het Philips Stadion met 3-1 verloor, kan de ploeg van Phillip Cocu zich direct revancheren en op basis van het verleden is de kans groot dat PSV dat doet. Een blik op de historie van FC Utrecht - PSV.

Tweemaal 1-5
PSV speelde tot nu toe 45 keer in competitieverband in de Domstad tegen FC Utrecht. 21 keer eindigde het duel in een overwinning voor PSV, vijftien keer leverde de ontmoeting geen winnaar op en negen keer pakte FC Utrecht de winst. De laatste twee edities eindigden in een 5-1 overwinning voor PSV. Vorig seizoen opende Adam Maher na twaalf minuten de score. Voor rust was het al 0-3 na goals van Memphis (penalty) en Jorrit Hendrix. Ruud Boymans maakte er na de pauze 1-3 van, maar een eigen goal van Chris Kum en een treffer van Georginio Wijnaldum zorgden voor de 5-1 zege van PSV. Utrechter Mark van der Maarel kreeg al na 22 minuten rood.

Wonder van Utrecht
Op 23 mei 1999 boekte PSV zijn misschien wel belangrijkste overwinning op FC Utrecht. Op de laatste speeldag van de competitie won PSV met 3-2 na met 2-0 te hebben achter gestaan. Invaller Arnold Bruggink maakte in de 90e minuut de winnende treffer voor PSV dat - na rood van Luc Nilis - de wedstrijd met tien man moest uitspelen. Door die zege eindigde PSV het seizoen op miraculeuze wijze als nummer drie en mocht het alsnog voorronde UEFA Champions League spelen.

Laatste competitienederlaag in 2012
De laatste competitienederlaag van PSV in Utrecht dateert van 16 september 2012 toen FC Utrecht, ondanks dat het de wedstrijd met negen spelers (rood Anouar Kali en Alexander Gerndt) moest afmaken, met 1-0 wist te winnen dankzij een treffer van Dave Bulthuis.

Zes goals verschil
Zo heel vaak komt het niet voor dat een ploeg met zes treffers verschil een uitwedstrijd wint. Op 19 november 1989 lukte PSV dat wel en de 1-7 die toen op het scorebord stond is direct de grootste zege van PSV in Stadion Galgenwaard. Binnen één minuut maakte Erik Willaarts er 1-0 van, maar in minuut drie had Søren Lerby de gelijkmaker al op zijn naam staan. Grote man echter was Romário met vier treffers. Flemming Povlsen en Juul Ellerman maakten de overige doelpunten voor PSV.