Copa America van start

Copa America van start
4 min

PSV is onderwerp van gesprek. Altijd en overal. Op maandag en donderdag lees je alle berichten die je niet wil missen. De komende weken extra aandacht voor de Copa America, met Andrés Guardado, Héctor Moreno, Santiago Arias en Luiz Beto da Silva.

Uitstekende start Mexico; rood Guardado
Mexico is de Copa America uitstekend begonnen. In de eerste groepswedstrijd werd met 3-1 van Uruguay gewonnen, op papier de sterkste tegenstander in de groep. De 1-0 kwam uit een voorzet van Andrés Guardado, die de wedstrijd niet uitspeelde. De PSV’er kreeg in de tweede helft zijn tweede gele kaart, op een moment dat Uruguay al met tien man speelde. Vooral de tweede gele kaart was zwaar bestraft. De tweede PSV’er in de Mexicaanse selectie, Héctor Moreno, speelde de volledige wedstrijd.

https://twitter.com/AGuardado18/status/739706978491113472

Winst voor Arias en Beto
Ook Santiago Arias is het toernooi goed begonnen. Met Colombia won hij met 2-1 van gastland Verenigde Staten. Arias speelde de hele wedstrijd. Peru won met 1-0 van Haïti. Jong PSV-spits Luiz Beto da Silva mocht in de extra tijd invallen.

Oranje verslaat Oostenrijk
Het Nederlands elftal heeft de oefentrip afgesloten met een overwinning. Afgelopen zaterdag werd met 2-0 van Oostenrijk gewonnen. Jeffrey Bruma was de enige PSV’er in de basis, in de tweede helft waren er nog wel invalbeurten voor Luuk de Jong, Marco van Ginkel en Luciano Narsingh. De Jong had de assist op de 2-0 van Georginio Wijnaldum. Het eerste doelpunt werd gescoord door Vincent Janssen.

Blessure Zoet valt mee
Jeroen Zoet kon het duel met Oostenrijk niet uitspelen na een botsing met Marcel Sabitzer. De blessure lijkt mee te vallen. “Het gaat om een kneuzing bij zijn knie”, zei bondscoach Danny Blind in het Eindhovens Dagblad. Jeroen Zoet kreeg in het Ernst Happelstadion de voorkeur boven Jasper Cillessen.

Bruma ‘topprio’ voor Wolfsburg
Bruma staat volgens De Telegraaf in hoofdletters bovenaan het verlanglijstje van VfL Wolfsburg. De Duitsers zien in Bruma de ideale versterking voor het verdedigingscentrum, na het vertrek van Naldo naar Schalke ’04. De transfersom, die volgens de ochtendkrant op ca.15 miljoen euro ligt, is voor de kapitaalkrachtige Duitsers geen onoverkomelijk bezwaar.

De Jong kijkt naar Lukaku
Volgens diezelfde krant zat hoofdscout John de Jong van PSV zondag bij de vriendschappelijke interland tussen België en Noorwegen (3-2) op de tribune voor Lukaku. Niet spits Romelu Lukaku van Everton, maar zijn kleine broer en linksback Jordan Lukaku. Jordan verdient zijn brood bij de Belgische nummer vijf  KV Oostende. Volgens De Telegraaf zou hij een goede vervanger voor Jetro Willems zijn, mocht deze bij PSV vertrekken.

Run op afscheidsshirt PSV
Omroep Brabant
meldde afgelopen donderdag al dat het laatste PSV-shirt met Philips op de borst al bijna volledig uitverkocht is. Er zijn al ruim 10.000 shirts over de (digitale) toonbank gegaan. Het shirt, dat sinds begin april te koop is, is aan de derde druk toe. Dat is ook meteen de laatste persing. "Het is een bestseller", laat een woordvoerder van PSV weten. "Er is nog maar een beperkt aantal maten beschikbaar. 

Jan van Beveren: In de clinch met Cruijff
De Amsterdamse PSV'er Jan van Beveren geldt als de beste Nederlandse keeper ooit. Toch speelde hij nooit op een EK of WK. Hoe kwam dat? Een bekende verklaring is dat het niet boterde tussen Van Beveren en Johan Cruijff. Was dat ook zo? Andere Tijden Sport zocht naar een antwoord en sprak met onder anderen Johan Neeskens, Wim van Hanegem, Kees Rijvers, de gebroeders Van de Kerkhof en met de broer van Jan van Beveren, Wil. Kijk de documentaire van zondag via Uitzending Gemist.