Contractnieuws | Wil Boessen en Jong PSV geven elkaar de ruimte om volgende stap te zetten

Contractnieuws | Wil Boessen en Jong PSV geven elkaar de ruimte om volgende stap te zetten
2 min
Jong

Wil Boessen heeft na het lopende seizoen zijn taak als coach van Jong PSV volbracht. De Limburgse routinier is twee jaar geleden aangesteld om de verder jonge trainersstaf van het beloftenteam meer ervaring bij te brengen. Daarnaast had hij een vooraanstaande rol in de verdere ontwikkeling van de spelersgroep. Voor komend seizoen zoekt Boessen (59) een nieuwe uitdaging, die mogelijk ook binnen PSV ligt.

Jong PSV zal een nieuwe trainer aanstellen, met een ander profiel. Daarbij zal er opnieuw oog zijn voor de groei van andere coaches. “Ik heb een heel erg prettige tijd gehad”, vertelt Boessen. “Van beide kanten is er het inzicht dat we elkaar voor komend seizoen de ruimte moeten geven voor een volgende stap. Iedereen moet zich kunnen doorontwikkelen. Binnen een opleiding zoals deze kán dat.”

Na tien jaar hoofdtrainerschap van eerste teams was Boessen in 2022 naar eigen zeggen even toe aan een rol meer in de luwte. “Met dien verstande dat ik daarna weer een stap ‘in de picture’ zou kunnen maken, in Nederland of in het buitenland. PSV bood me daarvoor de ideale situatie. Mijn rol bij Jong PSV was nooit bedoeld als een langetermijnverhaal”, verklaart de oud-voetballer, die vorig jaar Adil Ramzi assisteerde.

Hoewel Boessen ook openstaat voor andere uitdagingen ligt zijn toekomst wellicht ook bij PSV. “De internationale projecten van PSV spreken me heel erg aan, omdat ik daar veel ervaring mee heb door mijn periode in Azië. Ik ga de verschillende opties de komende tijd rustig op een rijtje zetten”, besluit hij.