Contractnieuws | Ismael Saibari verlengt tot medio 2029

Contractnieuws | Ismael Saibari verlengt tot medio 2029
2 min
PSV1

PSV heeft het contract van Ismael Saibari opengebroken en met een jaar verlengd. De Marokkaans international tekende acht maanden geleden een contract tot de zomer van 2028. Daar is nu een jaar aan toegevoegd.

De 23-jarige Ismael Saibari maakt sinds 2022-2023 onderdeel uit van de hoofdmacht van PSV. Dit seizoen groeide hij uit tot een vaste waarde. De technisch begaafde middenvelder maakte 31 keer zijn opwachting in het elftal van Peter Bosz, scoorde 8 keer en gaf 4 assists. Met een contract tot 2029 beloont PSV zijn ontwikkeling.  

“Het seizoen was al prachtig, maar dit is voor mij de kers op de taart. Ik ben heel blij dat ik nog jaren bij PSV mag blijven”, vertelt Ismael bij het ondertekenen van zijn nieuwste contract. “De club geeft opnieuw aan dat ze vertrouwen in me hebben. Het is aan mij om dat op het veld uit te betalen. Ik wil de komende seizoenen doorgroeien en natuurlijk alles winnen wat er te winnen valt.” 

Stormachtige ontwikkeling
Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart is blij dat het zo snel tot een akkoord is gekomen. “Ismael heeft een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Van PSV Academy tot de UEFA Champions League en alles daartussen; steeds heeft hij zijn waarde bewezen. Hij combineert power met techniek, en dat maakt hem een bijzondere speler. Hij had nog een contract tot de zomer van 2028 en we zijn blij daar een jaar aan toe te kunnen voegen. PSV slaat daarmee een mooie slag.”

Ismael voegde zich in 2020 bij PSV Academy, waar hij al snel zijn debuut maakte in het betaald voetbal. Na twee seizoenen bij Jong PSV vond hij aansluiting bij de hoofdmacht. In 61 wedstrijden won de zesvoudig Marokkaans international twee keer de TOTO KNVB beker, twee keer de Johan Cruijff Schaal en natuurlijk de landstitel.