Contractnieuws | Ismael Saibari verlengt tot medio 2028

Contractnieuws | Ismael Saibari verlengt tot medio 2028
2 min
PSV1

Ismael Saibari heeft zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot de zomer van 2028 aan PSV verbindt. De middenvelder annex aanvaller stroomde vorig seizoen door vanuit Jong PSV. Sindsdien heeft hij zich ontwikkeld tot een belangrijke kracht voor de hoofdmacht.

Ismael Saibari voegde zich in 2020 bij PSV Academy, waar hij direct aansloot bij de beloftenploeg. In twee seizoenen in de Keuken Kampioen Divisie liet hij zich gelden met negen doelpunten en dertien assists. Ismael ontwikkelde zich in de eerste divisie tot een veelzijdige speler die op meerdere posities uit de voeten kan. 

Roger Schmidt liet Ismael in november 2020 debuteren tegen ADO Den Haag en in 2022-2023 maakt hij officieel de overstap naar de A-selectie. Daar begon hij als buitenspeler, maar onder Peter Bosz werd hij een aanvallende middenvelder van waarde. 

International
Zijn talent werd ook opgemerkt door de nationale ploeg van Marokko. De 22-jarige dribbelaar won in de zomer de Africa Cup of Nations U23. Met zijn goede prestatie dwong hij deelname af bij het eerste team van Marokko, waar hij in september zijn debuut maakte.

Leergierig, stressbestendig en gedreven
De rechtspoot is nu beloond met een contractverlenging. Daar is Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart maar wat blij mee: “Ismael is niet alleen technisch begaafd, maar hij beschikt ook over de andere kwaliteiten die een uitstekende profvoetballer moet hebben; Hij is leergierig, stressbestendig en bovenal uiterst gedreven. Die combinatie maakt hem een speler die we absoluut langer wilden vastleggen.” 

Ontzettend veel geleerd
Ismael is op zijn beurt blij dat PSV hem middels een verlenging wederom het vertrouwen geeft: “Ik heb de afgelopen jaren ontzettend veel geleerd. Dat heeft me de speler gemaakt die ik vandaag de dag ben. Ik kijk ernaar uit om ook de komende jaren alles te geven voor deze prachtige club.”