Contractnieuws | Gwyneth Hendriks verlengt contract tot medio 2028

Contractnieuws | Gwyneth Hendriks verlengt contract tot medio 2028
2 min
Vrouwen

Het contract van Gwyneth Hendriks bij PSV Vrouwen is opengebroken en drie jaar verlengd. De centrale verdediger is de aanvoerder van zowel PSV Vrouwen als Jong Oranje. “Ik geloof erin dat we prijzen zullen pakken”, verklaart het 23-jarige talent haar keuze om PSV Vrouwen trouw te blijven.

Gwyneth Hendriks maakte in de zomer van 2022 de overstap van ADO Den Haag naar PSV. In een mum van tijd groeide ze uit tot aanvoerder en basiskracht. Sindsdien speelde ze 42 wedstrijden in het shirt van PSV, waarvan 28 keer als aanvoerder. Zo speelde Gwyneth zich in de kijker bij Jong Oranje, waar ze inmiddels al vijftien wedstrijden in actie kwam, eveneens als aanvoerder.

Technisch Manager Maud Roetgering ziet de contractverlenging van Gwyneth als een belangrijke stap voor PSV Vrouwen. “Sinds haar komst heeft ze zich fantastisch ontwikkeld. We zijn heel erg trots en blij dat Gwyneth bijtekent. Zowel op als naast het veld is ze een steunpilaar binnen het team. Daarnaast vervult ze een belangrijke rol binnen onze toekomstvisie, wat deze verlenging des te belangrijker maakt.” 

Vertrouwen belonen
Met een grote glimlach zette Gwyneth haar handtekening onder haar nieuwe verbintenis. “Ik ben trots dat ik bij zo’n mooie club zo’n lang contract mag tekenen. Daar spreekt vertrouwen uit en ik hoop dat ik dat de komende jaren kan belonen”, vertelt ze. Zoals het een echte leider betaamt kijkt ze naar de toekomst. “We zijn voetballend vooruit gegaan en laten zien dat we meekunnen met de top van Nederland. Ik geloof erin dat we prijzen zullen pakken.”