Contractnieuws | Emma Frijns tekent eerste profcontract

Contractnieuws | Emma Frijns tekent eerste profcontract
2 min
Vrouwen

Emma Frijns heeft haar eerste profcontract getekend. De negentienjarige jeugdinternational uit het Brabantse Uden ligt vast tot medio 2027. Momenteel maakt ze deel uit van Jong PSV Vrouwen, maar ze sluit al regelmatig aan bij de A-selectie.

“Ik kijk er naar uit om me hier door te ontwikkelen als voetbalster en als persoon”, glundert Emma als ze haar handtekening zet onder haar allereerste contract als profvoetbalster. ”De volgende stap is uitgroeien tot een vaste kracht bij de A-selectie. Ik ben al twee keer kampioen geworden met de beloften, nu wil ik met PSV Vrouwen voor de prijzen spelen.” 

Technisch Manager Maud Roetgering is blij dat het talent uit de eigen Academy ook de komende jaren bij PSV speelt. “Ze is een goede verdedigster met veel duelkracht en een goede balbehandeling. Doordat ze uit PSV Academy komt, kent ze de clubcultuur als geen ander. Zij weet wat we van haar verwachten en wij geloven dat ze het kan.” 

WK in Colombia
Emma speelt sinds 2020 voor PSV Academy, waar ze voornamelijk haar opwachting maakt voor de beloftenploeg. Met dat team werd Emma zowel in 2021-2022 als 2023-2024 landskampioen. Naast haar 69 wedstrijden voor Jong PSV Vrouwen, kwam Emma twee keer in actie voor de A-selectie. Ook op internationaal vlak timmert ze aan de weg, want de verdedigster maakt deze zomer kans om met Oranje O20 af te reizen naar het WK in Colombia.