Cocu ziet spelers met plezier toeleven naar AZ

Cocu ziet spelers met plezier toeleven naar AZ
2 min

In een volle persruimte op De Herdgang vertelde Cocu dat PSV geconcentreerd, scherp en met plezier uitkijkt naar het uitduel met AZ. Van stress om de kampioensrace is volgens Cocu geen sprake. “Er heerst geen overdreven spanning in de groep.”

Graag geziene opponent  
AZ is de afgelopen jaren een graag geziene opponent voor Cocu’s teams geweest. De laatste acht wedstrijden tegen de huidige nummer drie van de Eredivisie won PSV. “De afgelopen seizoenen hebben we goede resultaten behaald tegen AZ”, beaamde Cocu. “Dat geeft nooit de garantie dat het weer gebeurt. Het kan wel een bepaald gevoel bij een team oproepen, maar we zullen het opnieuw moeten laten zien tegen een ploeg die een heel constant en goed seizoen draait.”

Plezier 
Mocht PSV winnen van AZ dan kan het over een week tegen Ajax kampioen worden. Cocu bestreed de aanname dat zijn ploeg al met een schuinoog naar de thuiswedstrijd van volgende week zondag kijkt. “We hebben een doel, dat spreken we al weken uit maar dat is niet groter geworden na de overwinning van afgelopen zaterdag. Mijn ploeg is niet nerveus. Er wordt goed getraind, scherp getraind en er is veel plezier. We gaan met vertrouwen naar Alkmaar.”

Bergwijn absent  
PSV mist in Alkmaar in ieder geval Steven Bergwijn. De aanvaller is geschorst nadat hij vorige week tegen zijn vijfde gele kaart van het seizoen opliep. “Dat was een reactie uit de emotie, maar wij hebben voldoende kwaliteiten om een schorsing op te vangen.”