Cocu tevreden met zege op ‘altijd moeilijk’ Roda

Cocu tevreden met zege op ‘altijd moeilijk’ Roda
2 min

Phillip Cocu kon zaterdagavond niet anders dan tevreden zijn met de zege van zijn ploeg op Roda JC Kerkrade. “Als je in deze fase van de competitie met 3-0 wint van een tegenstander waar we het altijd moeilijk tegen hebben, moet je tevreden zijn”, sprak hij op de persconferentie.

‘Aangedrongen op sterke start’
Cocu zag PSV met een vroege treffer van zijn aanvoerder De Jong uitstekend starten. Al na tien minuten stond PSV door de spits op een 0-1 voorsprong en zo zag de trainer zijn elftal precies beginnen zoals hij had gehoopt. “Ik had er op aangedrongen om scherp en met initiatief te starten. We wilden niet achter de feiten aanlopen, zoals eerder dit seizoen. Dat deden we goed”, aldus Cocu die over het vervolg van de eerste helft minder tevreden was. “Na die 1-0 leden we toch te veel balverlies. Misschien gingen we iets te geforceerd op zoek naar de tweede treffer. In de rust heb ik daarom aangegeven met iets meer rust op zoek te gaan naar de tweede. Dat lukte.”

Blessure Hendrix
Enige tegenvaller voor Cocu was het uitvallen van Hendrix. De middenvelder lijkt het duel met Vitesse van komende dinsdag aan zich voorbij te moeten laten gaan. “We gaan er niet van uit dat Hendrix de wedstrijd van dinsdag haalt. Hij heeft een knieblessure, maar de exacte aard kunnen we nog niet aangeven.”

Darije Kalezic feliciteert PSV
Roda JC Kerkrade-coach Darije Kalezic kon niet anders dan zijn meerdere erkennen in PSV. “We wilden op dezelfde manier punten behalen als eerder dit seizoen in Eindhoven. Dus met dezelfde formatie als toen. In de openingsfase ging dat goed, totdat De Jong PSV op 1-0 zette.” In de tweede helft moest Roda opnieuw capituleren. “De Jong sloeg wederom toe. Dat was voor ons een te grote voorsprong om ongedaan te maken. PSV speelde het zakelijk uit en ik wil PSV dan ook feliciteren met de in mijn ogen verdiende zege.”