Cocu op zijn hoede voor Excelsior

Cocu op zijn hoede voor Excelsior
2 min

Excelsior-uit is een erg lastige wedstrijd. Dat zegt Phillip Cocu in zijn wekelijkse persconferentie. “Excelsior is verdedigend erg sterk. Je kunt zien dat coach Van der Gaag een deel van zijn loopbaan in Portugal heeft meegemaakt. Dat vertaalt hij en brengt hij in het team.”

Motivatie    
Cocu vervolgt: “Daarnaast hebben ze een aantal goede voetballers in de ploeg, met drie snelle jongens voorop. In de omschakeling zijn ze erg gevaarlijk.” PSV kan tegen Excelsior het eredivisierecord breken van meeste opeenvolgende uitzeges, maar Cocu is daar niet mee bezig. “Zoiets hoef je ook niet als motivatie te gebruiken naar spelers toe. We weten hoe belangrijk die wedstrijd is, zeker omdat we van Feyenoord verloren hebben. Dan moet je er alles aan doen om te winnen, daaruit moet je al genoeg motivatie halen.”

Keuzes         
Over de opstelling wil Cocu nog niets kwijt. Hij heeft in ieder geval genoeg te kiezen. Zo is er op het middenveld de keuze tussen Ramselaar, Guardado, Hendrix, Pröpper en Siem de Jong. Ze kunnen niet allemaal spelen, maar Cocu vindt dat soort keuzes niet erg: “Een aantal jongens zit dicht bij elkaar. Wie ik kies ligt aan verschillende factoren, zoals vorm, fitheid, kwaliteiten, of een bepaalde tegenstander. Als een speler niet in vorm is of niet optimaal traint wordt de keuze makkelijker. Nu traint iedereen superscherp. Ik hoop dat ik die keuze het hele seizoen moet maken.”

Druk       
Excelsior maakt indruk en staat op het moment in het linkerrijtje, maar dat zegt Cocu niets. “Het maakt me niet uit in welk rijtje ze staan, we moeten winnen om Feyenoord onder druk te houden. De druk is er altijd. Als je bovenaan staat is er ook druk. Daar moet je als speler van topclub mee omgaan. Dat is niet erg, die druk is nodig. We hebben laten zien dat we onder druk juist sterker spelen dan zonder druk.”

push