Cocu na verlies tegen Ajax

Cocu na verlies tegen Ajax
2 min

Hoofdcoaches Phillip Cocu en Frank de Boer waren het er op de persconferentie over eens. De 1-3 zege van Ajax op PSV was niet verdiend. PSV had recht op minimaal een punt.

Reactie Cocu op nederlaag
“We begonnen agressief en zetten druk naar voren. Pas toen Ajax wat sterker werd, de fase van hun doelpunt, kregen wij het wat moeilijker”, aldus Cocu. “In de rust gaf ik aan dat we zo door moesten voetballen, dan zou die goal vanzelf wel komen. Terugkomen van een achterstand is ons al vaker gelukt en dat lukte nu gelukkig ook. Het was verdiend en ik denk dat na de 1-1 een tweede doelpunt in de lucht hing. Het is zonde dat je dan via een zo’n vrije trap weer op achterstand komt. Een gelijkspel was voor ons niet slecht geweest. Maar als wij zo blijven spelen, met deze uitstraling en met lef, dan gaan we vaker meer dan één doelpunt maken. Het gevoel van teleurstelling overheerst, maar we kunnen hier zeker vertrouwen uit halen”, sloot Cocu positief af.

Gelukkige zege Ajax volgens De Boer
Ajax-hoofdcoach Frank de Boer vond niet dat Ajax de drie punten had verdiend. “Als je hier naartoe komt, weet je dat PSV graag de genadeklap wil geven. Zo begonnen ze ook, wij kregen geen grip op het spel. Dat duurde een minuut of 25, waarna wij meer controle kregen. We werden steeds dreigender en uiteindelijk resulteerde dat in een doelpunt. Ik hoopte dat het zich doorzette in de tweede helft, maar daar kwam niets van terecht. We liepen alleen maar achteruit en PSV kwam verdiend op gelijke hoogte. Met individuele klasse en wat geluk pakken we de drie punten alsnog. Maar dat was niet verdiend”, aldus De Boer.