Cocu na overwinning op FC Utrecht

Cocu na overwinning op FC Utrecht
2 min

Hoofdcoach Phillip Cocu loofde op de persconferentie de goede start van PSV in de tweede helft. Binnen vijf minuten stond het al 2-0.

Reactie Cocu op overwinning
PSV had in de eerste helft moeite om door de verdediging van FC Utrecht heen te komen, maar in de tweede helft lukte dat wel. Dat had Cocu ook geconstateerd. “In de eerste helft hadden we moeite om een echte uitgespeelde kans te creëren. Daarvoor was het baltempo te laag en hanteerden we teveel de lange pass”, aldus Cocu. “In de rust gaf ik aan dat het baltempo omhoog moest. De reactie daarop was heel goed. In de eerste twintig minuten schakelden we een paar tandjes hoger en stond het snel 2-0. Als je de 3-0 niet gemaakt, vergeet je de wedstrijd je in het slot te gooien. Na de 2-1 gaven we teveel ruimte weg, maar we corrigeerden het aardig snel en controleerden de slotfase waarin we nog de 3-1 maakten”, besloot Cocu.

Alflen blijft positief
“We hadden voor deze wedstrijd gekozen voor een wat behoudendere tactiek”, begon Alflen. “Dat ging in de eerste helft prima. Helaas geef je dat in de eerste paar minuten na rust meteen weg. Dan denk je dat het gespeeld is en hangen meer tegendoelpunten in de lucht. Gelukkig werden we in leven gehouden en komen we terug in de wedstrijd. Ik hou een dubbel gevoel aan deze wedstrijd overgehouden. We hebben weliswaar verloren, maar ik heb eindelijk weer een ploeg gezien die alleen met voetbal bezig was. Het positieve gevoel overheerst”, aldus Alflen.