Cocu: ‘Maximaal resultaat vandaag’

Cocu: ‘Maximaal resultaat vandaag’
3 min

Hoofdcoach Phillip Cocu toonde zich na afloop van het heenduel in de achtste finale van de UEFA Champions League tegen Atlético Madrid tevreden met het doelpuntloos gelijkspel. “0-0 is Europees gezien een goed resultaat. Het maximale vandaag.”

'Erg te spreken over mijn ploeg'
Die reactie gaf Cocu direct na de wedstrijd tegenover een verslaggever van de UEFA. Op de persconferentie sprak hij in soortgelijke bewoordingen. “Ik ben zeer tevreden met dit resultaat. Ik heb van te voren aangegeven dat als we thuis op de nul kunnen spelen, je een goede basis legt. We hebben in Madrid wat om voor te vechten, om voor te spelen. Als we een goaltje kunnen maken, hebben we zomaar kans om door te gaan. We gaan er alles aan doen dat te bewerkstelligen.” Een kantelpunt in het duel was uiteraard de rode kaart van Gastón Pereiro. Eén die volgens Cocu te zwaar was. “De tweede was geen gele kaart. Noem het maar slimheid van de tegenstander. Dat is het stukje ervaring dat zij hebben, een wijze les voor ons.” Desondanks kwam PSV niet écht in de problemen na de rode kaart en dat lag volgens Cocu aan de hele ploeg. “Ik ben erg te spreken over de wijze waarop mijn team het wegvallen van Gastón heeft opgevangen.”

Simeone: ‘PSV heeft voordeel dat uitgoal dubbel telt’
Atlético-trainer Diego Simeone was eveneens tevreden, al lag dat in tegenstelling tot Cocu niet aan de uitslag. Simeone prees juist het spel van zijn ploeg. “Het enige dat er vanavond aan ontbrak was een doelpunt”, vond de Argentijn. “We hebben grote kansen gehad. Voor rust via Vietto en Griezmann en in de tweede helft met Torres. Aan de andere kant hield Oblak ons met een knappe redding op de been. Na de rode kaart was ik ervan overtuigd dat wij die goal nog zouden maken, maar helaas lukte het niet. Desondanks ben ik blij met die manier waarop wij vandaag hebben gespeeld. De inzet van mijn spelers was uitstekend.” Simeone besefte echter ook dat PSV aan een doelpuntrijk gelijkspel genoeg heeft om de kwartfinale te bereiken. “Dat is het mooie aan voetbal. PSV is een goede ploeg, één die ons pijn kan doen op de counter en heeft nu het voordeel dat een uitgoal dubbel telt. Wij hebben het stadion dat achter ons zal staan. Ik heb een goed gevoel aan deze wedstrijd over gehouden.”