Cocu looft comeback PSV bij Excelsior

Cocu looft comeback PSV bij Excelsior
2 min

Hoofdcoach Phillip Cocu is zeer te spreken over de mentale weerbaarheid die PSV toonde bij de 2-3 zege op Excelsior. Zijn ploeg speelde de laatste twintig minuten met tien man en kwam tot twee keer toe terug van een achterstand.

1-0 leidde ommekeer PSV in volgens Cocu
“Ik denk dat we een moeizame eerste helft speelden, waarin we weinig kansen hebben gehad en veel balverlies leden op dit stroeve veld”, begon Cocu op de persconferentie. “In de rust bespraken we hoe we dat om konden zetten en dan is het een domper dat je zo snel op achterstand komt. Dat was wel het moment dat we opstonden als team. We werden scherper, wonnen meer duels en scoorden doelpunten. Ik kan de ploeg alleen maar een compliment geven voor de mentale weerbaarheid die ze wederom hebben getoond. Het was een bewogen week en dat vraagt veel energie. Ik ben zeer blij, dit is een knappe prestatie”, aldus Cocu.

Dijkhuizen: “Pijnlijke nederlaag”
Excelsior-hoofdcoach Marinus Dijkhuizen was flink zuur van de 2-3 van Jürgen Locadia in blessuretijd. “Weer hebben we het geluk niet aan onze zijde. Het is een pijnlijke nederlaag. We komen twee keer op voorsprong en dan ben je eigenlijk in veilige haven gezien de uitslagen van eerder op de zaterdag. Je moet na die 2-2 gewoon een punt over de streep trekken, ook dan was ik tevreden geweest. Dat gebeurt niet, we geven de 2-3 alsnog weg. Dat vind ik erg amateuristisch. Gelukkig zijn de uitslagen gunstig, maar ik had hier graag anders gezeten. Toch ben ik ervan overtuigd dat we nog punten gaan pakken. Het komt goed”, sloot Dijkhuizen positief af.