Cocu: ‘Even genoten maar focus is er’

Cocu: ‘Even genoten maar focus is er’
2 min

Op de wekelijkse persconferentie van Phillip Cocu op sportcomplex De Herdgang was er vrijdagmiddag nog altijd veel aandacht voor de overwintering van PSV in de UEFA Champions League. Tegelijkertijd vertelde Cocu dat de knop bij hem en zijn spelers om is. “Als je ervaart hoe mooi dat podium kan zijn, is het van belang dat je je weer op de competitie richt.”

Cocu: ‘Ruimte om te genieten’
Volgens Cocu was het normaal dat zijn elftal deze week even genoot van de prestatie tegen CSKA Moskou. “Na zo’n prestatie is er altijd de ruimte om te genieten. Voor de spelers en voor ons als staf, maar snel daarna moet je de draad weer oppakken en beginnen met de voorbereidingen voor de volgende wedstrijd", waarschuwde hij zijn ploeg. "Wij zijn de volgende dag begonnen om beetje bij beetje weer vooruit te kijken. Dat doet niets af aan de prestatie, maar de realiteit is dat we zaterdag weer willen winnen”, aldus Cocu die zijn standpunt kracht bij zette door in te gaan op het belang van de wedstrijd tegen Roda JC Kerkrade. “Als je ervaart hoe mooi dat podium kan zijn, is het van belang dat je je weer op de competitie richt. Daarin kunnen we Champions Leaguevoetbal voor komend seizoen afdwingen.”

Kalezic voordeel voor Roda JC Kerkrade
Tegenstander Roda JC wordt dit seizoen gecoacht door Darije Kalezic. Een oude bekende van PSV, want de afgelopen twee seizoenen had hij de leiding over Jong PSV in de Jupiler League. Iets dat volgens Cocu in het voordeel van de Limburgers kan werken. “Hij weet meer dan de andere coaches, hij heeft hier gewerkt en weet op welke manier wij werken. Dat is verschillend met andere coaches in de Eredivisie”, vond Cocu, die echter ook vond dat zijn ploeg vol voor de zege moest gaan. De trainer gaf daarbij bovendien aan dat zijn team wil laten zien dat het gegroeid is. “We willen laten zien dat we ook in een weekend na een Europees duel een mooi resultaat kunnen behalen. Daar zullen we honderd procent gefocust op moeten zijn.”