Cocu: ‘Dit geef een geweldig gevoel’

Cocu: ‘Dit geef een geweldig gevoel’
2 min

Phillip Cocu was na afloop op de persconferentie zichtbaar en in woord blij met de 1-0 zege op Vitesse. “De manier waarop wij winnen is wat gelukkig, maar dit geeft een geweldig gevoel voor dinsdag”, aldus Cocu doelend op het UEFA Champions Leagueduel tegen CSKA Moskou.

Reactie Phillip Cocu
Volgens Cocu begon PSV prima aan het duel in Arnhem. “We speelden meteen met pressie, maar konden dat maar een kwartiertje volhouden”, aldus Cocu, die zijn ploeg daarna wat zag wegzakken. “We gingen iets te ver naar achteren spelen, waardoor Vitesse wat beter in de wedstrijd kwam. Richting de rust namen we het initiatief wel weer, maar we misten de finesse om de laatste pass in de zestien te geven. Dat ontbrak eraan.” Na rust golfde het duel op en neer, zo zag de trainer. “Daardoor had ik het gevoel dat de ploeg die de goal zou maken ook zou winnen. De beste kansen waren voor Vitesse, maar als je die mist, valt de goal vaak aan de andere kant. We hebben de kop niet laten hangen en zijn blijven vechten. De goal was ook een geweldige aanval. De manier waarop wij winnen is wat gelukkig, maar dit geeft een geweldig gevoel voor dinsdag.”

Reactie Peter Bosz
Vitesse-coach Peter Bosz was het grotendeels eens met Cocu. De enige kanttekening die hij maakte was dat zijn ploeg verdiende te winnen. “We hebben onterecht verloren van een goede ploeg", vond hij. "We kwamen in het begin moeilijk aan het voetballen, maar konden het initiatief in de wedstrijd overnemen. Dat vond ik mooi om te zien. We waren dominant op de helft van PSV. Ook in de tweede helft trouwens”, zag Bosz die vervolgens de woorden van Cocu onderkende. “Uiteindelijk moet je scoren. Dat doen we niet en zoals Phillip al zei, dan valt ie aan de andere kant. Dat doet pijn, ik hoopte op drie punten maar aan de andere kant ben ik ook trots. Trots op het spel van de ploeg”, besloot Bosz.