Christ en Van Es bij Oranjeselectie OKT

Christ en Van Es bij Oranjeselectie OKT
2 min

Bondscoach Arjan van der Laan heeft zijn selectie voor het Olympisch kwalificatietoernooi geformeerd. Het ‘OKT’ vindt van 2 tot en met 9 maart plaats in Den Haag en Rotterdam. Angela Christ en Kika van Es zijn namens PSV opgenomen in de selectie van Oranje.

Oranje speelt in maart het Olympische kwalificatietoernooi in
eigen land om een ticket voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro af te
dwingen. Alleen de winnaar van het toernooi plaatst zich voor de Spelen. Het
speelschema is als volgt:

Woensdag 2 maart Zwitserland - Nederland Kyocera Stadion, Den Haag
Zaterdag 5 maart Noorwegen - Nederland Het Kasteel, Rotterdam
Woensdag 9 maart Nederland - Zweden Het Kasteel, Rotterdam

Namens PSV zijn Angela Christ en Kika van Es geselecteerd voor de Oranje Leeuwinnen. Voor het tweedaagse trainingskamp, dat geldt als voorbereiding op het toernooi, zijn opnieuw Jeslynn Kuijpers, Sisca Folkertsma en Myrthe Moorrees opgeroepen. Zij sluiten op 22 en 23 februari aan voor twee trainingssessies bij Oranje. De drie kwalificatiewedstrijden worden om 19.30 uur gespeeld en worden uitgezonden op het open kanaal van FOX.

De selectie van het Nederlands vrouwenelftal:
Eshly Bakker (Ajax), Mandy van den Berg (Liverpool), Angela Christ (PSV), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Merel van Dongen (Ajax), Daniëlle van de Donk (Arsenal),  Kika van Es (PSV), Loes Geurts (Kopparbergs/Göteborg FC), Stefanie van der Gragt (FC Twente), Jackie Groenen (FFC Frankfurt), Claudia van den Heiligenberg (USV Jena), Dominique Janssen (Arsenal), Danique Kerkdijk (FC Twente), Desiree van Lunteren (Ajax), Lieke Martens (FC Rosengard), Manon Melis (Seattle Reign FC), Tessel Middag (Ajax), Vivianne Miedema (Bayern Munchen), Shanice van de Sanden (Liverpool), Renée Slegers (FC Linköping), Sherida Spitse (LSK Kvinner FK), Sari van Veenendaal (Arsenal) en Kelly Zeeman (Ajax).