Business | Activaties Philips en Sanquin bekroond met Gouden SponsorRing

Business | Activaties Philips en Sanquin bekroond met Gouden SponsorRing
2 min
PSV1

De campagnes van PSV, Philips, Sanquin en Golazo zijn woensdagavond bekroond met een Gouden SponsorRing. ‘Voor het leven’, waarin de langste sportsponsoring tussen Philips en PSV centraal stond, viel in de prijzen in de categorie sport. ‘Bloedverwanten’, een campagne waarbij Sanquin en Philips de handen ineensloegen om bloed- en stamceldonoren te werven, werd in de maatschappelijke categorie uitgeroepen tot grote winnaar.

De SponsorRing wordt jaarlijks uitgereikt voor de beste activatie van Nederlandse bodem. Head of Brand, Communications & Digital Philips Benelux Nanda Huizing is trots op de verkiezing. “Deze gouden SponsorRing is de bekroning op zichtbaar en impactvol werk. Met ‘Voor het leven’ en ‘Bloedverwanten’ laten we opnieuw zien dat het partnership tussen Philips en PSV nog altijd springlevend is. De maatschappelijke ring is ook voor Thijs, want mede dankzij hem komen er nog iedere dag nieuwe bloeddonors bij. En daar draait het écht om. De bekroning van ‘Voor het leven’ maakt ons én de familie Philips meer dan trots.”

Voor het leven
De ‘Voor het leven’-campagne werd gelanceerd ter ere van de 110-jarige samenwerking tussen Philips en PSV. Deze sportsponsoring werd door Guinness World Records opgenomen, omdat het de langste sportsponsoring ter wereld betreft. Het record werd wereldkundig gemaakt met een video, waarbij clubicoon Frits Philips tot leven werd gebracht doormiddel van AI. Meneer Frits maakte tijdens een avondwandeling door Eindhoven hernieuwd kennis met de stad.

Bloedverwanten
Naar aanleiding van de ziekte van Thijs Slegers, bij wie leukemie was geconstateerd, besloten Philips en Sanquin de krachten te bundelen. Volledig in PSV-thema hoopten zij 1.913 nieuwe donoren te vinden. Door de samenkomst van alle krachten ontstond er een campagne, die uiteindelijk alle verwachtingen heeft overtroffen. In een tijdsbestek van zes maanden werden 4.462 bloeddonoren en 9000 stamceldonoren geworven.