Bouharat schiet PSV/FCE naar de winst

Na de midweekse nederlaag tegen koploper FC Twente moest PSV/FC Eindhoven vrijdagavond op De Herdgang aantreden tegen het Belgische RSC Anderlecht. Dankzij een laat doelpunt van Ibtissam Bouharat bleven de punten in Eindhoven.

Eerste helft
In de aftastende beginfase was het PSV/FC Eindhoven dat steeds sterker in de wedstrijd kwam. Myrthe Moorrees en Ibtissam Bouharat vochten vele duels op het middenveld om de creativiteit van Nadia Coolen en Daniëlle van de Donk te kunnen bedienen. Lisanne Vermeulen kreeg in de 16e minuut de eerste kans van de wedstrijd nadat zij de bal plots voor haar voeten kreeg en uithaalde, maar haar schot zeilde over. Kort daarop speelde Nadia Coolen zichzelf behendig vrij en volleerde de bal maar net over de lat. Angela Christ voorkwam in de 26e minuut een tegentreffer toen zij attent uit haar doel kwam nadat Justine Blave één op één kwam te staan. Kort voor rust was opnieuw Lisanne Vermeulen dicht bij de openingstreffer, maar haar goede optreden van vorige week tegen KAA Gent (waarin zij viermaal scoorde) kreeg geen vervolg.

De elf waarmee PSV/FC Eindhoven aan de wedstrijd begon | © Thomas Bakker De elf waarmee PSV/FC Eindhoven aan de wedstrijd begon | © Thomas Bakker

Late treffer
In de tweede helft schakelde RSC Anderlecht een tandje bij en voorkwam het zodoende dat PSV/FC Eindhoven gevaarlijk werd. Ondanks het lichte overwicht in balbezit hield de Eindhovense defensie eenvoudig stand. In de 69e minuut had Lisanne Vermeulen PSV/FC Eindhoven op 1-0 kunnen brengen. Haar subtiele lob belandde op het dak van het doel. Lange tijd leek het er op dat beide ploegen genoegen moesten nemen met een punt, maar Ibtissam Bouharat dacht daar anders over. Nadat Lisanne Vermeulen als doorgebroken speler op de rand van het strafschopgebied werd neergehaald door Laura Deloose, die daarvoor een rode kaart kreeg, mocht Myrthe Moorrees in de allerlaatste minuut aanleggen voor een vrije trap. De vrije trap belandde via de muur voor de voeten van Ibtissam Bouharat die verwoestend uithaalde buiten het bereik van keepster Lemey: 1-0. De speelster kroont zichzelf tot matchwinnaar tegen haar oude club. Door deze overwinning klimmen de Lighttown Ladies naar de zevende plaats in de BeNe League.