Beto: ‘Ik ben gekomen voor PSV 1’

Beto: ‘Ik ben gekomen voor PSV 1’
3 min

Met welke media hebben spelers en trainers gesproken? Wat gebeurt er achter de schermen en hoe vergaat het oud-PSV'ers? PSV is onderwerp van gesprek. Altijd en overal. Op maandag en donderdag lees je alle berichten die je niet wil missen.

Beto hoopt op eerste elftal
Luiz ‘Beto’ da Silva ziet duidelijke verschillen tussen het voetbal in Peru en het voetbal in Nederland. Dat zegt de dribbelaar van Jong PSV in een interview met website The Spoke. “Daarginds (in Peru red.) is het spel een stukje langzamer, technisch beter als het gaat over één tegen één dribbelen. Hier is het tactischer.” Verder laat Beto weten wat zijn ambitie is bij PSV: “Ik wil goed spelen zodat ik hier in het eerste team kan spelen. Daarvoor ben ik gekomen.” Lees hier het hele interview met Beto.

Pascal Jansen sliep onder het podium
Wist je dat Jong PSV-trainer Pascal Jansen de muziek door zijn aderen heeft stromen? Als klein kind sliep hij regelmatig onder een bühne of in een kleedkamer als zijn moeder Sue Chaloner met Spooky haar hits in het land ten gehore bracht. Want Spooky & Sue was in de jaren '70 een vermaard duo, met internationale hits als 'Swinging on a star' en 'You talk too much'. Waar Sue een passie voor muziek en dans ontwikkelde, ging zoon Pascal met dezelfde gedrevenheid voetballen. Ze vertellen erover tegen Omroep Brabant. Bekijk hieronder het item (en daaronder de rest van het artikel).


Zoet en Koopmans op de weg terug
Jeroen Zoet heeft woensdag de veldtraining hervat bij PSV, zo meldt VI. De doelman ontbrak de afgelopen vijf wedstrijden vanwege een spierblessure. Zoet, die onder de lat werd vervangen door Remko Pasveer, verwacht na de interlandperiode weer beschikbaar te zijn voor PSV. Dat geldt mogelijk ook voor Luuk Koopmans. De doelman speelde dit seizoen nog geen minuut door een schouderblessure, maar hij keerde woensdag net als Zoet terug op het veld.

Debuterende Brenet bijna trefzeker
Joshua Brenet mocht gisteravond in de oefeninterland tegen België (1-1) meteen na de rust invallen voor Davy Klaassen. "Een jongensdroom en zeker ook een droom van mij is uitgekomen", liet hij na afloop weten tegen Omroep Brabant. "Ik zweef momenteel eigenlijk nog een beetje. Het is prachtig om mee te maken." Brenet speelde zeker niet onverdienstelijk. Met een fraaie solo en een vlammend schot was hij zelfs nog dicht bij een doelpunt. "Ja, jammer dat ik die actie net niet afmaakte", glimlachte hij. Bondscoach Danny Blind was ook erg tevreden over de debutant: "Hij viel heel goed in. Van mij had Joshua nog wel de 2-0 mogen maken. Maar ik ben blij met de manier waarop hij heeft gespeeld."

Ook Ramselaar maakt debuut
Joshua Brenet was niet de enige PSV-debutant bij Oranje gisteravond. Bart Ramselaar kwam een paar minuten voor tijd ook in het veld en ook hij was daar blij mee. Na afloop stond een blije Ramselaar bij de microfoon van VI: “Dit is een mooie stap in mijn carrière. Het zijn maar een paar minuten, maar het telt wel als een interland.” Meer hier.