Beto dirigeert Jong PSV langs Achilles: 4-0

December is voor Jong PSV begonnen met een riante zege op Achilles ’29. Met twee doelpunten zette Beto da Silva de beloften vrijdagavond op De Herdgang op het goede spoor tegen de Groesbekers. Het werd uiteindelijk 4-0. Voor de wedstrijd werd er met en minuut stilte stilgestaan bij de slachtoffers van de vliegtuigramp in Colombia.

Toverbal Beto
De ruim vijfhonderd toeschouwers die op de eerste vrijdagavond van december op het duel waren afgekomen, zagen daarvoor al Lundqvist en Lammers in het zonnetje gezet worden. Zij kregen voorafgaand aan het duel een cadeau met daarop een afbeelding van hun debuut in PSV 1. Toevalligerwijs kreeg Lammers, die in tegenstelling tot Lundqvist wel als speler op het veld stond, na 11 minuten de eerste kans voor Jong PSV. Hij schoot echter wat gehaast over het doel van keeper Te Loeke. Lange tijd leek dat hét hoogtepunt voor rust te worden, maar vlak voor het laatste fluitsignaal van de eerste helft toverde Beto da Silva een fraaie halfvolley uit zijn voeten waarmee hij de ruststand met een pegel in de kruising op 1-0 bepaalde.

Voor de wedstrijd werd er een minuut stilte in acht genomen vanwege de vliegtuigramp in Colombia Voor de wedstrijd werd er een minuut stilte in acht genomen vanwege de vliegtuigramp in Colombia

Jong PSV loopt snel uit
De eerste de beste aanval na rust mocht Beto opnieuw juichen. Ditmaal bereikte een voorzet vanaf de rechterkant van het veld het hoofd van de Peruviaans international, die met de vrijheid wel raad wist en de 2-0 binnen knikte. Rosario zette zes minuten later de 3-0 al op het bord. De middenvelder vond zichzelf, net als Beto even daarvoor, plots vrij voor Te Loeke en faalde niet. In de 63e minuut pikte ook Lammers zijn doelpuntje mee door na een duw in de rug op Abels vanaf de stip voor de 4-0 te tekenen. Daarmee was de wedstrijd in de tas voor Jong PSV. In de slotminuten maakte Joel Piroe nog zijn debuut in het profvoetbal als vervanger van Beto.

Van Osch; Abels, Kardes, Van Bruggen, Alberto; Duarte, Gudmundsson (87/Sadilek), Rosario (83/Deng); Beto da Silva (89/Piroe), Lammers, Paal.