Belgische beloften doen Jong Ajax de das om

Belgische beloften doen Jong Ajax de das om
2 min

De beloftentopper is vrijdagavond ten prooi gevallen aan Jong PSV. Matthias Verreth en Lennerd Daneels tekenden in Amsterdam voor de eerste twee doelpunten, waardoor de ploeg van Dennis Haar het gat met Jong Ajax verkleint tot 7 punten. Nikolai Laursen maakte Jong PSV's derde treffer: 0-3.

Vermakelijke eerste helft   
In een vermakelijke eerste helft had Jong Ajax aanvankelijk het beste van het spel. De Amsterdamse beloften creƫerden in de openingsfase twee goede kansen waarvan de laatste, na een minuut of twintig, de grootste was. Spits Johnsen dook vrij op voor doelman Yanick van Osch, die de Noor evenals eerder middenvelder De Wit van scoren afhield. In de tegenstoot manoeuvreerde Marcel Ritzmaier zich vervolgens in kansrijke positie, maar het wippertje dat de Oostenrijker daarna produceerde, miste het doel van Kotarski nipt. Niet gek veel later schoot Jordan Teze Van Osch te hulp door een schot van Bijleveld voor de lijn weg te werken.

Jong PSV nam ondanks een aardige Amsterdamse start de leiding tegen Jong Ajax Jong PSV nam ondanks een aardige Amsterdamse start de leiding tegen Jong Ajax

Belgische dubbelslag        
Dat bleek achteraf gezien de laatste actie van de sterk spelende verdediger, die zich na een duel rond de middencirkel wegens een blessure moest laten vervangen. Dat lot wachtte ook Matthias Verreth, maar pas nadat hij Jong PSV met een 1-0 voorsprong liet rusten. Na een leep overstapje van Gakpo vond de Belg via de binnenkant van de paal het net. In de eerste fase na rust had Jong PSV die voorsprong een aantal maal kunnen verdubbelen via het trio Gakpo, Nikolai Laursen en Lennerd Daneels, maar telkens ontbrak het aan een eindpass op maat. Een kwartier voor tijd was die pass er wel: Joey Konings bediende Daneels, die doelman Kotarski omspeelde en beheerst zijn eerste treffer voor Jong PSV binnenschoof: 0-2. Het slotakkoord was voor Laursen. In de slotfase tekende de Deen voor 0-3.

Opstelling Jong PSV                   
Van Osch; Van Vlerken, Teze (30/Daneels), Abels, Carolina; Duarte, Rommens, Ritzmaier; Verreth (44/Hattu), Laursen, Gakpo (71/Konings)