Bekerfinale | PSV Vrouwen strijdbaar: 'De training leek op een finale'

Bekerfinale | PSV Vrouwen strijdbaar: 'De training leek op een finale'
2 min
Vrouwen

Voor de derde keer op rij staat PSV Vrouwen in de Bekerfinale. Na ADO Den Haag en Ajax is dit jaar FC Twente de tegenstander. Coach Rick de Rooij en aanvoerster Kika van Es zeggen een strijdplan klaar te hebben liggen.

“De groep heeft er enorm naar toegeleefd”, vertelt Kika op de persconferentie daags voor de finale. “Die passie is in een Bekerfinale misschien wel het belangrijkste. Het gaat slechts om één ding en dat is dat je morgen wint. We hebben op de afgelopen wedstrijd na een hele mooie reeks neergezet. Die reeks moeten we nu voortzetten.” 

Rick de Rooij is blij dat PSV voor het derde jaar op rij in de finale van de TOTO KNVB Beker staat. “Bij PSV speel je voor de prijzen. We hadden verwacht dat we in de Eredivisie dichter op de concurrentie zouden zitten. Dat we nu alsnog in een direct duel voor een prijs kunnen vechten, is heel mooi.” 

Strijdplan
Dan gaat het over de tegenstander: FC Twente. Die ploeg werd met slechts vijf tegendoelpunten tweede in de competitie. Rick zegt dat zijn dames goed zijn voorbereid op de tegenstander van morgen. “Er is een strijdplan, maar we blijven ook uitgaan van eigen kracht. De speelsters zijn tot op het bot gemotiveerd. Op de training leek het net of ze de finale al aan het spelen waren.”