Bekerfinale | Gutiérrez door het vuur voor PSV-supporters: 'Kreeg er kippenvel van'

Bekerfinale | Gutiérrez door het vuur voor PSV-supporters: 'Kreeg er kippenvel van'
3 min
PSV1

Hij brengt een ongekende passie in het spel en lijkt vaker wel dan niet beslissend te zijn op cruciale momenten. Zijn drijfveer is zijn familie en de supporters van PSV, de club die hij voor altijd bij zich zal dragen.

Hoe kijk je terug op de vorige wedstrijd met Ajax?
"Afgelopen zondag was de sfeer fantastisch. Vanaf de warming-up al. Ik begon niet in de basis, maar kreeg er alsnog kippenvel van. Daardoor wilde ik nog liever op het veld staan. Het geeft veel motivatie, ook weer voor komende zondag."

Waarom zijn jullie zo goed in het Bekertoernooi?
"Omdat we het serieus nemen en allemaal willen winnen. Vorig jaar scoorde ik in de finale en wonnen we de Beker voor het eerst in tien jaar. Dat was voor mij en voor de club, heel speciaal."

Hoe krijg je het voor elkaar altijd op belangrijke momenten te scoren?
"Het waren vaak goals uit standaardsituaties waarbij ik wacht bij de tweede paal. Dat is een van mijn kwaliteiten. Als iemand dan de bal raakt kan ik daar goed op anticiperen. Het zal dus een stukje intuïtie zijn, maar waarom het vaak in belangrijke wedstrijden gebeurt, weet ik niet."

“PSV heeft voor altijd een plekje in mijn hart."

Je scoort ook vaak tegen Ajax. Is dat een ploeg waar je graag tegen speelt?
"Jazeker, ik hou van dat soort potjes. Vanwege de sfeer, de adrenaline en het feit dat ik me met de besten kan meten. Er hangt altijd een sfeer waar je extra energie van krijgt en wat je motiveert. Ik vind het heerlijk om tegen ze te spelen.”

Dit is je vijfde jaar bij PSV. Wat betekent de club inmiddels voor jou?
“PSV heeft voor altijd een plekje in mijn hart. Niet alleen omdat het mijn eerste club in Europa is, maar ook mijn dochter is hier geboren en mijn zoontje kwam hier toen hij drie maanden oud was. Dit is mijn tweede huis. De Fans hebben me altijd gesteund, ook als ik niet speelde. Als ik speel, doe ik het voor de fans en mijn familie. Voor hen geef ik alles.”

Altijd als je kinderen er zijn winnen we van Ajax. Zijn ze zondag in De Kuip?
“Als we een prijs kunnen pakken zijn ze er altijd, want ze geven me kracht. Inmiddels worden ze ook al wat ouder, dus ze begrijpen het zelf ook steeds beter. Ik laat ze graag zien wat je kan bereiken als je ergens voor gaat. Dus natuurlijk zullen ze er zijn!”