Bekerfinale | De route van PSV Vrouwen naar Den Haag

Bekerfinale | De route van PSV Vrouwen naar Den Haag
2 min
Vrouwen

PSV Vrouwen speelt op Hemelvaartsdag haar derde Bekerfinale op rij. Met de eindstrijd in het verschiet is het tijd om terug te blikken op de afgelegde route. Daarin valt vooral ook het doelsaldo op: Dertien goals voor en twee tegen in drie wedstrijden.

26 februari | Feyenoord - PSV 1-4 
Feyenoord, dat eerder instroomde in het Bekertoernooi, had DSS een ronde eerder nipt met 3-2 verslagen. Even leken de Rotterdammers dat Bekersucces een vervolg te geven tegen PSV. De formatie van Rick de Rooij kwam in de 9e minuut op achterstand, maar Laura Strik trok de score voor rust gelijk. Na de thee schoten Chimera Ripa, Siri Worm en Janou Levels PSV naar de volgende ronde. 
(FC Twente - Ajax 2-1)

19 maart | PSV - Excelsior Rotterdam 5-0 
In de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker was wederom een Rotterdamse ploeg de tegenstander. Excelsior Rotterdam was twee weken eerder nog met 4-0 verslagen. Dat kunstje werd zelfs verbeterd. Door doelpunten van JoĆ«lle Smits, Zera Hulswit, Senna Koeleman, Chimera Ripa, Esmee Brugts werd het 5-0. 
(FC Twente - Fortuna Sittard 2-1)

15 april | ADO Den Haag - PSV 1-4 
Tot en met de halve finale had PSV, door het succes van de beloften, met twee ploegen voor de beker gestreden. Voor Jong PSV Vrouwen kwam er tegen FC Twente helaas een einde aan het avontuur. PSV Vrouwen nam het op tegen ADO Den Haag. De ploeg die ze twee jaar eerder in de finale hadden verslagen. Nu haalde ze, net zoals vorig jaar, de finale ten koste van de Hagenezen. Laura Strik, Zera Hulswit, Inessa Kaagman en Fleur Stoit waren trefzeker. 
(Jong PSV Vrouwen - FC Twente 0-2)