Bastiaen tekent contract bij PSV Vrouwen

Bastiaen tekent contract bij PSV Vrouwen
2 min
Vrouwen

PSV Vrouwen heeft Belgisch jeugdinternational Femke Bastiaen definitief aangetrokken voor het keepersgilde. De talentvolle keepster speelde sinds 2021 bij de vrouwentak en tekent nu haar eerste contract.

Femke Bastiaen heeft in bijzijn van haar ouders en manager Sandra Doreleijers haar handtekening onder een tweejarig verbintenis bij PSV Vrouwen gezet. Bastiaen trainde sinds afgelopen zomer met PSV Vrouwen en speelde haar wedstrijden bij Jong PSV Vrouwen, dat ongeslagen in de competitie is. De sterke ontwikkeling die Bastiaen sinds haar komst heeft doorgemaakt, wordt beloond met een contract dat haar vanaf de zomer van 2022 officieel aan de A-selectie verbindt. Haar prestaties bleven ook in België niet onopgemerkt, Bastiaen debuteerde onlangs voor Red Flames U23 onder de lat. Voorheen speelde Bastiaen al voor KAA Gent, Zulte Waregem en Kontich.

De 20-jarige Bastiaen is de derde speelster na Daniëlle de Jong en Maxime Snellenberg die via Jong PSV Vrouwen een contract heeft afgedwongen. Manager Sandra Doreleijers licht de toevoeging van sluitpost Bastiaen toe, “Het is een beloning voor Femke’s harde werken dat ze nu haar profcontract voor PSV tekent. Femke heeft zich sinds haar komst positief op trainingen en in wedstrijden gemanifesteerd. Haar ontwikkeling past perfect in de lijn met hoe wij talent willen opleiden binnen PSV.”

Bastiaen geeft aan zielsgelukkig te zijn met deze nieuwe stap, “Ik ben echt heel blij met dit moment. Ik voel me thuis bij PSV en ga iedere dag met een glimlach naar de club. Het harde werken, het plezier en de manier waarop ik me hier kan ontwikkelen, zorgen ervoor dat ik hier met veel trots sta!”