Back in the days: Willem II - PSV

De laatste achttien duels die PSV en Willem II tegen elkaar speelden (uit en thuis) werden allemaal door PSV gewonnen. Een record in de Eredivisie. De laatste nederlaag in Tilburg dateert van 28 maart 2004, in deze editie van Back in the days een terugblik op een aantal wedstrijden in het Koning Willem II stadion.

Van den Eede nekt PSV
In de prille lente van 2004 verloor PSV voor het laatst van Willem II. Bart van den Eede was destijds in Tilburg de grote man met twee doelpunten in de met 3-1 door de Tricolores gewonnen wedstrijd. Het duel ontbrandde pas na rust met de 1-0 van Tom Caluwé, waarna Van den Eede zijn eerste treffer van de middag noteerde. Johan Vonlanthen bracht PSV nog wel terug tot 2-1, maar een doelpunt in blessuretijd van opnieuw Van den Eede besliste de wedstrijd.

PSV dicht bij titel in 2006
Bijna precies twee jaar later zijn de rollen omgedraaid en zet PSV in Tilburg een grote stap richting titelprolongatie. Op 25 maart wint PSV in een niet al te beste wedstrijd met 0-3 van Willem II. Ismaïl Aissati zette PSV al na 5 minuten op het goede spoor door de 0-1 te maken, een score die kort voor rust door Eric Addo werd verdubbel. Arouna Koné zorgde exact een minuut na rust voor de beslissing: 0-3. Twee weken later kon PSV na een 1-1 gelijkspel tegen FC Groningen de champagne ontkurken.

Tweemaal 1-3
De laatste twee edities van Willem II - PSV eindigden allebei in 1-3. Vorig jaar was het voor de ploeg van Phillip Cocu het eerste duel van het seizoen en stond het na een dodelijk efficiënte openingsfase door doelpunten van Jürgen Locadia en Memphis 0-2. Willem II kwam voor rust nog terug tot 1-2 en had in de tweede heft zelfs grote mogelijkheden op de gelijkmaker, maar die viel niet. Sterker nog, het was Memphis die het duel later vanaf de stip besliste: 1-3. Een jaar eerder ontbrak Willem II in de Eredivisie, maar het jaar daarvoor waren de Tilburgers er wel bij. In die wedstrijd was Mark van Bommel uiterst belangrijk voor zijn ploeg door PSV na een moeizaam begin met een schot van afstand op 0-1 te zetten. Ook toen was de eindstand 1-3.