Awards | Xavi Simons en Esmee Brugts verkozen tot talent van het jaar

Awards | Xavi Simons en Esmee Brugts verkozen tot talent van het jaar
2 min
PSV1

Tijdens de Eredivisie Awards zijn twee voormalig PSV-spelers in de prijzen gevallen. Zowel Xavi Simons (20) als Esmee Brugts (20) is tijdens het jaarlijkse Eredivisiegala uitgeroepen tot talent van het seizoen 2022-2023. Destijds waren beiden voetballers nog in dienst van PSV.

In de categorie ‘Talent van het Jaar’ bij de mannen was ook Shurandy Sambo genomineerd. De rechtsback was vorig jaar verhuurd aan Sparta Rotterdam. Daarnaast maakten Milos Kerkez (AZ), Million Manhoef (Vitesse) en Kenneth Taylor (Ajax) kans op de award die naar Xavi ging. De middenvelder annex aanvaller viel op door zijn uitzonderlijke talent en constistente presaties. Xavi schoot negentien keer raak in Eredivsieverband, wat hem ook de topscorerstrofee heeft opgeleverd. Daarnaast werd hij genomineerd als ‘Speler van het Jaar’, maar die eretitel ging naar Orkun Kokcü (Feyenoord).

Azerion Vrouwen Eredivsie
Esmee Brugts troefde op haar beurt Marit Auée (FC Twente), Charlotte Hulst (Fortuna Sittard), Danique Noordman (PEC Zwolle) en Liz Rijsbergen (ADO Den Haag) af als ‘Talent van het Jaar’. De buitenspeelster kwam in vijftien wedstrijden acht keer tot scoren. Ze groeide uit tot basispspeelster van de Oranje Leeuwinnen en verdiende een transfer naar FC Barcelona.