Awards | Peter Bosz ontvangt Rinus Michels Award

Awards | Peter Bosz ontvangt Rinus Michels Award
2 min
PSV1

Hoofdcoach Peter Bosz heeft op het Nationaal Voetbalcoach Congres de Rinus Michels Award in ontvangst genomen. Bosz was een van de vijf genomineerden voor de prijs voor beste trainer van het jaar. Het is de tweede keer dat Bosz de prijs wint.

Het is een prijs waarbij de winnaar door de coaches wordt gekozen. Peter Bosz leidde PSV dit seizoen soeverein naar de 25e landstitel. Met 91 punten was er een gat van maar liefst zeven punten op runner-up Feyenoord. In totaal verloor PSV slechts één wedstrijd en verschillende records werden verbroken, zoals het club-puntenrecord.

Met zijn pressingtactiek, ook wel bekend als Boszball, domineerde PSV wedstrijden in binnen- en buitenland. Peter Bosz noemt de prijs vooral een teamprestatie. "We hebben met PSV een geweldig jaar gehad en ik denk ook dat ik die prijs heb gewonnen omdat we 91 punten hebben behaald en leuk voetbal hebben gespeeld. Maar dat hebben die spelers gedaan. Het is een samenspel en daarom is deze prijs ook niet mijn prijs, maar die van heel PSV."