Atlético zeker niet zwakker dan vorig jaar

Atlético zeker niet zwakker dan vorig jaar
2 min

Als PSV dinsdagavond aantreedt tegen Atlético Madrid zal trainer Diego Simeone grotendeels hetzelfde team opstellen als hij vorig jaar deed in de achtste finales. Toen speelden de Madrilenen twee keer met 0-0 gelijk tegen PSV. Atlético won uiteindelijk na strafschoppen en schopte het tot de finale, waarin stadsgenoot Real op penalty’s te sterk was. Een nadere kennismaking met PSV’s eerste Europese tegenstander, dit seizoen.

Twijfels
Voor afgelopen weekend waren er twijfels over de vorm van Atlético. Met gelijke spelen tegen degradatiekandidaten Alavés en Leganés maakten de Madrilenen weinig indruk. Zou de ploeg wel fit genoeg zijn voor de wedstrijd in Eindhoven? Afgelopen weekend nam de ploeg van trainer Diego Simeone een groot deel van de twijfel weg door Celta de Vigo met 4-0 aan de kant te schuiven.

Nieuwe aankoop
Antoine Griezmann is nog altijd de sterspeler in Madrid. De Fransman heeft zich verder ontwikkeld sinds de laatste ontmoetingen met PSV. Hij stal op het EK in eigen land de show en kroonde zich met zes goals tot topscorer van het toernooi. Hij was de enige speler die meer dan drie keer scoorde. Voor de spitspositie naast hem kan Diego Simeone kiezen tussen Fernando Torres en nieuweling Kévin Gameiro. Voor vele miljoenen kwam de Fransman deze zomer over van Sevilla, waar hij vorig seizoen 29 keer doel trof.

Tekst loopt verder onder afbeelding

Antoine Griezmann kon vorig seizoen Jeroen Zoet niet passeren Antoine Griezmann kon vorig seizoen Jeroen Zoet niet passeren

Verdediging nog steeds sterk
Op het middenveld is spelverdeler Koke gebleven, ondanks interesse uit Engeland. Net als vorig jaar ligt de kracht van Simeone’s elftal vooral in de verdediging. Spelers als Diego Godín en Juanfran zorgen ervoor dat er weinig clubs in de wereld zijn waartegen het moeilijker scoren is dan tegen Atlético Madrid. Ook keeper Jan Oblak heeft zich ontwikkeld tot één van de beste doelmannen op de Europese velden.