Alles wat je moet weten over PSV - Olympiacos FC

Wekelijks zoekt Gracenote alles uit over de wedstrijden die PSV speelt. Donderdag is de return in de Europa League. In Griekenland verloor PSV met 4-2 en dus zal het thuis aan de bak moeten.

Heenduel
In de heenwedstrijd scoorde Zahavi voor rust al twee keer. Hij kon echter niet voorkomen dat PSV met een 3-2 achterstand aan de tweede helft begon. Het bleef bij die twee goals. Olympiacos kwam nog wel tot een treffer. Giorgos Masouras passeerde keeper Yvon Mvogo in de 83e minuut waardoor de wedstrijd eindigde in 4-2. Hierdoor moet PSV thuis minimaal met twee doelpunten verschil winnen om door te gaan naar de volgende ronde.

Terug naar 2012
De laatste keer dat PSV zich kwalificeerde voor de laatste zestien was in het seizoen 2011-2012 nadat de clubTrabzonspor in de eerste knock-outronde had verslagen. Valencia was toen uiteindelijk te sterk (6-2 over beide wedstrijden). Het jaar daarvoor kwam PSV nog een ronde verder nadat het Lille OSC en Glasgow Rangers de baas was. Toen was S.L. Benfica in de kwartfinale het eindstation.

Malen
Donyell Malen kan, als hij tegen Olympiacos FC scoort, in een illuster rijtje belanden. Met zijn 22 jaar en 37 dagen zou hij bij een vijftiende Europese treffer namelijk de jongste speler ooit zijn die zoveel goals weet te scoren voor een Nederlands team. Spelers als Johan Cruijff, Luis Suárez, Klaas-Jan Huntelaar, en Søren Lerby gingen hem voor. Zij scoorden de vijftiende allemaal op hun 23e.

Schorsing Sangaré
PSV verloor van de laatste zeven keer dat het thuis een Europese knock-outwedstrijd speelde slechts één keer (W3-G3-V1). Dat gebeurde op 19 februari 2015, toen had Zenit aan één goal genoeg om er met de buit vandoor te gaan. Door een gele kaart in de heenwedstrijd moet Ibrahim Sangaré vanaf de tribune toekijken. Het was zijn vijfde gele kaart wat een automatische schorsing van één wedstrijd betekent.