Alles wat je moet weten over Olympiakos - PSV

Alles wat je moet weten over Olympiakos - PSV
2 min

Wekelijks zoekt Gracenote alles uit over de wedstrijden die PSV speelt. In de Europa League staat aanstaande donderdag een uniek affiche op het programma. Het is namelijk voor het eerst dat PSV en Olympiakos het tegen elkaar opnemen in Europees verband.

Voor de winter eindigde PSV op de eerste plaats in een groep met Granada, PAOK en Omonia Nicosia. Het is voor het eerst sinds het seizoen 2015-2016 dat PSV de knock-outfase van een Europees toernooi heeft bereikt. Destijds verloor het in de Champions League na strafschoppen van Atletico Madrid, de latere verliezend finalist.

Ongeslagen
Olympiacos speelde in de eerste seizoenshelft nog in de Champions League waar het derde werd in een poule met Manchester City, FC Porto en Olympique Marseille. Vorig seizoen haalde Olympiacos ook de knock-out fase van de Europa League. Destijds werd het uitgeschakeld door Wolverhampton Wanderers.

In de Griekse competitie draait Olympiacos erg goed. Afgelopen zondag werd er voor het eerst verloren, maar het staat momenteel veertien punten los van de nummer twee.

Donyell Malen
Dit Europees seizoen maakte Donyell Malen al zeven goals (vijf in de groepsfase en twee in de voorrondes). Zijn totaal komt daarmee op veertien treffers in Europees verband wat hem een gedeeltelijke vierde plek bezorgd in de Europese all-time topscorerslijst van PSV. Wanneer hij donderdag weet te score komt hij op een gedeeltelijke derde plek met niemand minder dan Romário. Opvallend genoeg maakte Malen tien van zijn veertien goals buitenshuis.

Ibrahim Afellay, Dennis Rommedahl, Konstantinos Mitroglou, Jagos Vukovic en Manuel da Costa hebben allemaal voor zowel PSV als Olympiacos gespeeld. Bij dat rijtje hoort sinds dit seizoen ook de verhuurde Bruma die in de voorrondes nog voor PSV speelde.