Alles over | Weerzien met oude bekenden kan bijzondere mijlpaal worden

Alles over | Weerzien met oude bekenden kan bijzondere mijlpaal worden
2 min
PSV1

Het weerzien met veel oude bekenden kan voor PSV een bijzondere mijlpaal worden. PSV kan namelijk voor de 50e van Vitesse winnen. Geen ploeg won zo vaak van de Arnhemmers in de Eredivisie als PSV.

Eerder dit seizoen was PSV in eigen huis met 1-0 te sterk voor Vitesse dankzij een doelpunt van Guus Til (48’). Van de andere 74 ontmoetingen tussen PSV en Vitesse werden er 48 gewonnen. In achttien gevallen kwam er geen winnaar uit de bus en acht keer ging de overwinning naar de Arnhemmers. Van de laatste achttien duels won PSV er maar liefst zestien. 

Doelpuntenfestijn 
Vorig seizoen was PSV in de GelreDome te sterk voor Vitesse. Op overtuigende wijze won PSV met 5-0. Eran Zahavi (4’), Mauro Júnior (24’), Cody Gakpo (28’), Carlos Vinicius (62’) en Ritsu Doan (88’) waren de gevierde mannen aan de zijde van PSV. Van die vijf doelpuntenmakers staat enkel Mauro Júnior nog onder contract bij PSV. 

Overtredingen 
Vitessespant samen met Go Ahead Eagles de kroon als clubs met de meest gemaakte overtredingen. PSV, dat ruim vijftig overtredingen minder maakte, is juist koploper aan het andere uiterste.

Uitblinkend op jonge leeftijd 
Xavi Simons kan zichzelf met nog één doelpunt naar de top van een bijzonder rijtje schieten. Sinds Ronaldo kan hij de eerste tiener worden met meer dan twaalf Eredivisiedoelpunten voor PSV in één seizoen. 

Weerzien voor velen 
Bij het huidige Vitesse hebben twee spelers een PSV-verleden: Marco van Ginkel (118 duels), Nicolas Isimat-Mirin (130 duels) en Davy Pröpper (105 duels). Ook Phillip Cocu, wie ruim vijf seizoenen hoofdtrainer van PSV was, treffen we aankomende zondag. Hij werd drie keer kampioen met PSV. 

Geel-zwart verleden 
Voor Patrick van Aanholt en Armando Obispo geldt het duel van aankomende zondag als een terugkeer in het GelreDome. Van Aanholt speelde 67 Eredivisieduels voor Vitesse tussen 2012 en 2014. Obispo werd één jaar uitgeleend aan de Arnhemmers in 2019-2020.