Alles over | Twee sterkhouders in eigen huis tegenover elkaar

Alles over | Twee sterkhouders in eigen huis tegenover elkaar
2 min
PSV1

Het duel in het Kras Stadion staat aankomende zondag op het programma. Beide ploegen zijn sterkhouders in het eigen stadion. Zowel PSV als FC Volendam behoren tot de vier ploegen uit de Eredivisie met de meeste punten in thuiswedstrijden na de winterstop.

Eerder dit seizoen won PSV in eigen huis met ruime cijfers van FC Volendam. Cody Gakpo was de grote man in de zevenklapper van PSV tegen FC Volendam. Hij maakte een hattrick. Ook Xavi Simons blonk uit met twee doelpunten. Het eerste doelpunt van die wedstrijd stond na twintig seconden al op het scorebord.

Goede papieren in handen
Vijftien keer kwam PSV als winnaar uit de bus en vijf keer won FC Volendam. Vijf keer eindigde het duel in een gelijkspel. Ook het doelsaldo spreekt boekdelen. 61 doelpunten voor PSV tegenover 24 doelpunten voor FC Volendam.

Doelpuntrijk seizoen
PSV maakte dit seizoen in tien van haar 28 Eredivisie-duels minstens vier doelpunten. Deze eeuw deden ze dit slechts twee keer vaker in een volledig Eredivisie-seizoen: twaalf keer in 2004/2005 en in 2012/2013.

Rijzend talent
Xavi Simons is gedeeld topscorer van de Eredivisie (14). Hij kan met zijn twintig jaar de jongste topscorer van de Eredivisie worden sinds Ronaldo in 1994/1995. Tevens wordt het uitduel in Volendam Simons’ laatste Eredivisiewedstrijd als tiener.

Rood-wit tintje
Huidig hoofdcoach van FC Volendam Wim Jonk, veroverde in het seizoen 1996/1997 met PSV de landstitel. Ook won hij de TOTO KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal. Ruud van Nistelooij speelde één interland samen met Jonk.

Fraaie reeks
PSV is ongeslagen in haar laatste tien Eredivisieduels (W7-G3-V0). Na de 4-2 zege bij NEC kan PSV ditmaal voor de tweede keer dit seizoen opeenvolgende uitwedstrijden winnen in de Eredivisie.

PSV-icoon
Luuk de Jong (103) heeft nog twee doelpunten nodig om Mateja Kežman te evenaren op de topscorerlijst aller tijden van PSV. Hij kan met zijn negen doelpunten voor de zevende keer de dubbele cijfers halen in één Eredivisieseizoen.

wedstrijden
PSV1