Alles over | SC Cambuur bezorgde PSV klein trauma op jublieumdag

Alles over | SC Cambuur bezorgde PSV klein trauma op jublieumdag
2 min
PSV1

PSV - SC Cambuur is zondag het een-na-laatste affiche van de speelronde. De ploeg uit Leeuwarden heeft niet bepaald goede herinneringen aan het Philips Stadion. Toch bezorgden de Friezen PSV een waar trauma door het doel schoon te houden in de jubileumwedstrijd.

PSV speelt zondag voor de negende keer in competitieverband thuis tegen SC Cambuur. Zeven keer stapte PSV als winnaar van het veld en één keer kregen beide ploegen een punt. Dat gebeurde notabene op de dag dat PSV 100 jaar bestond. Tijdens het jubileum werden er geen doelpunten gescoord in het Philips Stadion.

Positieve balans 
Vorig jaar won PSV met 4-1 van de Leeuwardenaren. Davy Pröpper (18’), Eran Zahavi (21’), Noni Madueke (48’) en Olivier Boscagli (90+4’) waren de gevierde mannen aan de zijde van PSV. 

Recordhouder in eigen huis 
Het Philips Stadion is dit seizoen wederom een veste. Er werden al 31 punten in 12 thuiswedstrijden gepakt. Hiermee steekt PSV boven de rest uit. FC Twente is de nummer twee in deze ranking.

Reeks van drie 
Als PSV SC Cambuur verslaat, is het pas de tweede keer dat PSV drie opeenvolgende Eredivisieduels wint. De vorige reeks was een serie van vier overwinningen in augustus. Toen pakte PSV de volle buit tegen FC Emmen, Go Ahead Eagles, Excelsior en FC Volendam. Een 2-1 nederlaag uit bij FC Twente (03-09-2022) betekende het einde van die reeks.

Hoog rendement 
Johan Bakayoko was betrokken bij minstens één doelpunt in elk van de laatste vier Eredivisieduels. De jonge Belg maakte in die serie drie doelpunten en gaf twee assists. Cody Gakpo was de enige speler die dat dit seizoen ook lukte.

wedstrijden
PSV1